Φτιάχνουμε βήμα βήμα την Κυρά Σαρακοστή



Αυτή την πολύ όμορφη Κυρά Σαρακοστή με έμαθε να τη φτιάχνω ο Μανώλης.

Τους είχε δείξε τον τρόπο η κυρία Κατερίνα Χαμηλάκη ,στο κέντρο κρητικής διατροφής "Λογάρι" στο χωριό Καταλαγάρι, που πήγαν  εκδρομή με την τάξη του πέρυσι  το Μάρτιο, λίγες μέρες  πριν να κλείσουν τα σχολεία.



Μια υπέροχη  Κυρά  Σαρακοστή  απλή γεμάτη αθωότητα!

Η συνταγή για τη ζύμη εδώ:
http://eirini-nikolaou.blogspot.com/2018/02/blog-post.html?m=1

Θα χρειαστούμε επιπλέον: Ένα  στρογγυλό καπάκι από ένα βαζάκι που έχουμε στο σπίτι κι ένα καπάκι από μπουκάλι του νερού.

Διαδικασία:

Φτιάχνουμε  την αλατοζύμη  και την ανοίγουμε σε χοντρό φύλο με τον πλάστη.

Κόβουμε ένα τρίγωνο κομμάτι από τη ζύμη μας και το αφήνουμε στην άκρη...
Αυτό θα είναι το κάτω μέρος της κατασκευής μας.



Μετά χρησιμοποιώντας το μεγάλο καπάκι για κουπάτ κόβουμε έναν κύκλο... Που θα γίνει το πάνω μέρος της "Κυρούλας" μας...

 
Πάνω στον κύκλο κάνουμε ένα μικρότερο με το καπάκι του μπουκαλιού ,  πατώντας απαλά χωρίς να κόψουμε...απλά να σχηματιστεί...
τον χαράζουμε λίγο και δημιουργούμε  τα χέρια της....


 


 


Με το καπάκι του μπουκαλιού για κουπάτ, φτιάχνουμε  ένα μικρό κυκλάκι που θα είναι το κεφάλι της "Κυράς Σαρακοστής"... 



Ενώνουμε τους δυο κύκλους και τους τοποθετούμε πάνω στο τρίγωνο... 



Σχηματίζουμε τα μάτια της βάζοντας δυο γαρύφαλλα  και με ένα μαχαίρι χαράζουμε τα εφτά ποδαράκια της στο κάτω μέρος του τριγώνου!

Έτοιμη!!






Καλή Σαρακοστή!!! 


Υ. Γ. 

Κυρία Ελένη ευχαριστώ πολύ για τη φωτογραφία από την εκδρομή... 

Ακριβή Ανάμνηση του περασμένου χρόνου! 


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής