Καλά Χριστούγεννα


Παραμονή Χριστουγέννων απόψε .Μας χωρίζουν ελάχιστες ώρες από την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης . Εύχομαι ολόψυχα μέσα στις τόσες ετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι και το στολισμό του σπιτιού να μην ξεχάσουμε να αφήσουμε την ψυχή μας ανοιχτή. Έστω και μια χαραμάδα. Μια μικρή τόση δα αρκεί για να  πλημμυρίσει με το Φως του δικού μας Άστρου,να ζεστάνει την καρδιά μας, να την ετοιμάσει ώστε  να γίνει φάτνη για το νεογέννητο Χριστό.




Μαζί με τα δώρα  και τα κεράσματα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα μας, ας κάνουμε ένα  δώρο σ’ Εκείνον που ήρθε στη Γη για εμάς:  Να συμμετέχουμε στην αυριανή Θεία Λειτουργία μαζί με τα παιδιά μας και να ανάψουμε ένα κεράκι για όλους. Για τους φίλους τους συγγενείς αλλά και για εκείνους που στεναχώρησαν τις προηγούμενες μέρες. Κι ας φιλέψουμε τον άγγελο μας ένα Χριστουγεννιάτικο γλυκό.

Να κεράσουμε το νεογέννητο Χριστό κάτι από το γιορτινό μας τραπέζι.

Εύχομαι να νιώσουμε στην ψυχή μας την ενανθρώπιση του Θεού  χωρίς να έχουμε ανάγκη από κανένα υλικό αγαθό.

Πολλές ευχές σε όλους σας αγαπημένοι μου φίλοι! Με υγεία και κάθε ευλογία στα σπιτικά σας!  Σας στέλνω ως Χριστουγεννιάτικη κάρτα την εικόνα της Παναγίας της Βηθλεεμίτισσας και τους στίχους του ποιητή






"Ένα άλλο βράδυ τον άκουσα να κλαίει δίπλα. Χτύπησα την πόρτα και μπήκα. Μου ‘δειξε πάνω στο κομοδίνο ένα μικρό ξύλινο σταυρό. 

“Είδες -μου λέει- γεννήθηκε η ευσπλαχνία”. 

Έσκυψα τότε το κεφάλι κι έκλαψα κι εγώ. Γιατί θα περνούσαν αιώνες και αιώνες και δε θα ‘χαμε να πούμε τίποτα ωραιότερο απ’ αυτό."

Τάσος Λειβαδίτης


Καλά Χριστούγεννα! 



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής