Στη βιτρίνα του παιχνιδάδικου



Η  Μυρσίνη ήταν ευτυχισμένη! Μετά από  πολύ καιρό γεμάτο αγωνιά αλλά και ελπίδα
μπορούσε πια να χαμογελά, γιατί η υγεία της Μυρτώς είχε  βελτιωθεί . Στο μυαλό της ερχόταν συνέχεια η δασκάλα της και η μέρα που τους ανακοίνωσε στην τάξη ότι θα μπορούσαν να προσκυνήσουν τα Τίμια Δώρα και  ένιωθε ευγνωμοσύνη.  Σκέφτηκε πως την ημέρα που θα έκλειναν τα σχολεία για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές ήθελε να της κάνει ένα δώρο. Τα βήματα της την οδήγησαν στο παιχνιδάδικο της κυρίας Ρωξάνης που είχε στη βιτρίνα του παιχνίδια της παλιά εποχής και από ότι θυμόταν η δασκάλα της είχε μεγάλη αδυναμία στις πορσελάνινες κούκλες.  Όταν έφτασε κι άνοιξε την πόρτα του ιστορικού μαγαζιού χαμογέλασε πλατιά! Στο βάθος του παιχνιδάδικου είδε δυο συμμαθητές της! 




Το Φοίβο και την Αγαύη που είχαν πάει κι αυτοί να θαυμάσουν τα σπάνια παιχνίδια! Τα παιδιά τη χαιρέτισαν και έτρεξαν προς το μέρος της. Και τότε η Μυρσίνη θυμήθηκε πως στην τσέπη της είχε ακόμα το μαγικό κουβάρι της Κόκκινης Κλωστής. Το πήρε στις χούφτες της και τα δάχτυλα της γέμισαν αστερόσκονη, είχε έρθει η ώρα να αλλάξει κάτοχο. Άπλωσε το χέρι προς το μέρος των συμμαθητών της. Η Αγαύη έπιασε το κουβάρι κι άρχισε να ξετυλίγει την Κόκκινη Κλωστή.

Καλημέρα αγαπημένοι μου φίλοι που ήρθατε  από το blog του σταθμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.
Σήμερα  στις 10 :30 το πρωί στους 99,7 στα F. M έχουμε τη χαρά  να διαβάζουμε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι που  περιλαμβάνεται στο νέο βιβλίο του Νίκου Ψιλάκη.  Δείτε τη βιβλιοπρόταση εδώ και όταν τελειώσει η εκπομπή ελάτε να φτιάξουμε αυτά τα παραμυθένια

 μελομακάρονα κι ένα εύκολο αλλά μυρωδάτο και πεντανόστιμο Χριστόψωμο 

Καλή ακρόαση. 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα