Ορθόδοξο εκτυπώσιμο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης


Τα τελευταία χρόνια, από τα μέσα του  Νοέμβρη αρχίζουν και κάνουν την εμφάνιση τους στα καταστήματα  παιχνιδιών και στο σούπερ μάρκετ τα όμορφα και χαριτωμένα  Χριστουγεννιάτικα  ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης. Τα γνωστά σε όλες  εμάς τις μαμάδες ως advents. Υπάρχουν πολλών ειδών ημερολόγια, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και ενδιαφέροντα τους, κι αν η μαμά με τα παιδιά αγαπούν τις χειροτεχνίες θα βρουν δεκάδες ιδέες στο διαδίκτυο με ευφάνταστες δημιουργίες, δραστηριότητες και οδηγίες βήμα βήμα για να φτιάξουν το δικό τους χειροποίητο ημερολόγιο. Το κάθε advent calendar έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά επειδή φέρνει στα παιδιά μια γλυκιά προσμονή για τα Χριστούγεννα, ενώ μέσα  από όλη αυτή τη διαδικασία  δημιουργείται μια τρυφερή  οικογενειακή παράδοση που χτίζει  πολύτιμες αναμνήσεις στις καρδιές τους.



Όμως, πολλές φορές χανόμαστε μέσα στη   λαμπερή ατμόσφαιρα των ημερών κι άθελα μας  ξεχνιόμαστε. Τραγουδάμε μόνο για το μικρό Ρούντολφ ,τα καλικαντζαράκια, λέμε μόνο τα παραμύθια και δε μιλάμε στα παιδιά  μας για τον αληθινό λόγο που γιορτάζουμε. Ξεχνάμε να κάνουμε έστω και μια μικρή αναφορά στους  πρωταγωνιστές  της Γέννησης. Το Χριστό, την Παναγία, τον Ιωσήφ, τους βοσκούς και τους Μάγους.

Φέτος λοιπόν, μετά από αρκετά χρόνια 
που φτιάχνω ημερολόγια  με βάση την πίστη μας για τα παιδιά μου,σκέφτηκα να φτιάξω   κάτι διαφορετικό: Ένα εκτυπώσιμο ορθόδοξο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για όλους τους αναγνώστες του blog και τους ακροατές της "Κόκκινης Κλωστής" Ένα advent calendar  που μας διηγείται μέρα με τη μέρα την ιστορία της Γέννησης του Χριστού με αποσπάσματα  από τα Ευαγγέλια. Κάθε μέρα του Δεκέμβρη   αντιστοιχεί σε ένα εδάφιο μέχρι τα Χριστούγεννα.


Η ιδέα της δημιουργίας του εκτυπώσιμου  ημερολογίου άρχισε να γεννιέται στο μυαλό μου πριν λίγες μέρες όταν στο σχολείο του Μανόλη μοίρασαν σε κάθε μαθητή μια Καινή Διαθήκη. Όταν διάβασα κάποια αποσπάσματα και είδα πόσο απλά έχει μεταφραστεί σκέφτηκα  πως το όμορφο μοίρασμα του σχολείου θα μπορούσε να έχει και συνέχεια... Αυτή Καινή Διαθήκη μέσα από τις σελίδες της θα ήταν ωραίο να χάριζε ένα ορθόδοξο χριστουγεννιάτικο advent calendar στα παιδιά... Ένα ημερολόγιο που θα έπρεπε να  είναι απλό, κατανοητό, εύχρηστο, να μπορεί το κάθε παιδί να το εκτυπώσει  εύκολα χωρίς μεγάλο κόστος, να το φτιάξει όπως θέλει και εγώ να έχω τη δυνατότητα να το μοιραστώ με τους αναγνώστες του blog και τους ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. 



Έτσι, βρήκα τα κατάλληλα εδάφια από τα Ευαγγέλια και άρχισε σιγά σιγά να στήνεται. 



Η χαρά του Μανόλη είναι μεγάλη! Με την Καινή Διαθήκη  που πήρε δώρο από το σχολείου του,  δημιουργήθηκε από τη μαμά ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για κάθε συμμαθητή του και όλους όσους το θέλουν!


Μπορείτε να το εκτυπώσετε και το στολίσετε όπως σας αρέσει. Εμείς τοποθετήσαμε την κάθε μέρα του Δεκέμβρη σε ξεχωριστό φάκελο και όλα μαζί πάνω σε ένα στεφάνι. Μέσα στα φάκελα κρύψαμε απλές δραστηριότητες όπως να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα γλυκά, να πάμε μια βόλτα στη στολισμένη πόλη, να επισκεφθούμε τη δημοτική βιβλιοθήκη και δανειστούμε χριστουγεννιάτικα βιβλία, να δούμε μια χριστουγεννιάτικη ταινία ή να φτιάξουμε κατασκευές με φυσικά υλικά.Υπάρχουν δεκάδες δραστηριότητες  χωρίς πολλά έξοδα που μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα πράγματα μαζί με τα παιδιά.( Στην ενότητα "ετικέτες" του blog μπορείτε να πάρετε ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές, συνταγές και συνταγές χωρίς γλουτένη.) 




Σας το χαρίζουμε με αγάπη!
Σε ανάμνηση...

Ευχαριστώ πολύ τον π. Ιωάννη μου για την στήριξη του σε ότι κάνω και την πολύτιμη βοήθεια του.



Πατήστε εδώ για να λάβετε το ημερολόγιο σε μορφή pdf


Σχόλια

  1. Ειρήνη μου δεν εχω λόγια!! Ανεκτίμητη δουλειά!! Υπέροχη!!❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου εύχομαι να σας κρατήσει όμορφη συντροφιά μέχρι τα Χριστούγεννα! Φιλιά πολλά !

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου ευχαριστώ πολύ ήξερα ότι θα σου αρέσει! Αγαπάς κι εσύ τα απλά πράγματα! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  3. Μαμά το ημερολόγιο είναι τέλειο και ανυπομονώ να έρθει η ώρα να το διαβάσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανόλη μου από σένα ξεκίνησε! Εύχομαι να το χαρούν μαζί μας πολλοί συμμαθητές σου!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα