Η κόκκινη κλωστή


Καλό  και παραμυθένιο Σαββατοκύριακο φίλοι μου!

Σήμερα ξεκινάει κάτι νέο στη μικρή διαδικτυακή μου γωνίτσα. Αφορμή στάθηκε η επιστροφή μου στο ραδιόφωνο  και τα πολλά μυνήματα αγάπης που κυριολεκτικά με κατέκλυσαν τον τελευταίο καιρό. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, για τα βιβλία που μου προτείνατε και για τις ιδέες που μου δώσατε.  Σκέφτηκα λοιπόν, μαζί με την εκπομπή "Κόκκινη κλωστή δεμένη" που μεταδίδεται κάθε Σάββατο πρωί στις 10:30 από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στους 99,7 στα FM  να υπάρχει κάποια δραστηριότητα στο μπλογκ . Μια εύκολη  κατασκευή, και μια συνταγή που θα  μπορείτε να τη φτιάξετε μαζί με τα παιδάκια σας.

Πάμε να ξεκινήσουμε το παραμύθι;

Μια φορά κι έναν καιρό, ο μικρός Μηνάς, άφησε  στην άκρη το PlayStation και το κινητό βγήκε  στην πλατεία της γειτονιάς   κι έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του. Το βραδάκι,καθώς επέστεφε  στο σπίτι του βρήκε στο δρόμο ένα κουβάρι κόκκινης κλωστής πασπαλισμένο με αστερόσκονη. Το πήρε στα χέρια του, το περιεργάστηκε για λίγο και κατάλαβε πως ήταν κάτι μαγικό! Χαμογέλασε και κι έτρεξε στην αυλή ενός μικρού  κοριτσιού. Της Ουρανίας τη χαιρέτησε ευγενικά  και της έδωσε την κόκκινη κλωστή, να την πάρει στα χέρια της για να συνεχιστεί το παραμύθι...

Ακούστε σε λίγο την εκπομπή στους 99,7  και όσοι δεν προλάβετε, μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε επανάληψη την Πέμπτη στις 20:00  για να γνωρίσετε τη γλυκιά  Ουρανία και το λαμπερό Πεφταστεράκι της. 



Δείτε εδώ τη βιβλιοπρόταση και την πανέμορφη εικονογράφηση του υπέροχου παραμυθιού  της Αφροδίτης Φραγκιαδουλάκη και ταξιδέψτε με το μαγικό καρυδότσουφλο.

Κι όταν τελειώσει το ταξίδι ως την άκρη του κόσμου φτιάξτε  αυτά τα νηστίσιμα  μπισκότα να μυρίσει το σπίτι κανέλα και γαρύφαλλο.




 Κι όσο θα ψήνονται τα μπισκοτάκια ετοιμάστε τα υλικά για μια απλή και όμορφη κατασκευή...

Αυτά τα χαριτωμένα αστεράκια από χαρτί.
Θα χρειαστείτε:



Ρολά χαρτιού
Κίτρινη ξυλομπογιά
Κόλλα 
σπάγκο, κορδέλες και ότι άλλο θέλετε να στολίσετε τα αστεράκια σας.

Πώς θα το φτιάξετε; Με απλό και εύκολο τρόπο. Πρώτα χρωματίζετε το ρόλο και στη συνέχεια το κόβετε σε λωρίδες.



 Σχηματίζετε στην άκρη κάθε λωρίδας  τις αχτίδες του αστεριού με το ψαλίδι, παίρνετε δυο κομμάτια, τα τοποθετείτε με αυτό τον τρόπο και τα κολλάτε.



Συμπληρώστε  και κολλήστε μια λωρίδα στη μέση ώστε να δημιουργηθεί το αστεράκι και τέλος περνάτε λίγο σπάγκο ανάμεσα από τις αχτίδες του αστεριού και σχηματίστε μια θηλιά για να έχει το αστεράκι μας κρεμαστάρι. Μπορείτε να  αφήσετε το αστεράκι  λευκό και να το στολίσετε με χάντρες. Εγώ το διακόσμησα με perlen pen. 






Καλή ακρόαση, καλά μυρωδάτα φουρνίσματα, καλές κατασκευές και βέβαια καλά στολίσματα! 
 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα