Τα μπισκοτάκια της Κανά


Μια από τις δραστηριότητες του ημερολογίου αντίστροφης μέτρησης  ήταν να φτιάξουμε νηστίσιμα
 μπισκότα κανέλας.


 Τη συνταγή τη βρήκαμε κρυμμένη στο γράμμα  "Καπα" της χριστουγεννιάτικης Αλφαβήτας μας, που φέτος ήταν αφιερωμένο στην Κάνα την πόλη που ο Χριστός μετέτρεψε το νερό σε κρασί.   
 
Αυτά τα μυρωδάτα πεντανόστιμα μπισκοτάκια είναι φτιαγμένα με κρασί που έφερα από το Μοναστήρι  των Αγίων Τόπων                
 Η συνταγή μου: 
1 κούπα λάδι
1κούπα ζάχαρη
12 κουταλιές της σούπας κόκκινο γλυκό κρασί
1κουταλάκι κανέλα σκόνη
1φακελάκι μπέικιν
4 κούπες αλέυρι μαλακό
Διαδικασία:  Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και το κρασί... Ανακατέυουμε το αλέυρι με το μπέικιν και την κανέλα και το προσθέτουμε σιγά- σιγά στα υγρά υλικά. 
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα σχήματα. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα