Κέικ με βρώμη και μήλο χωρίς γλουτένη



Οκτώβρης, ο μήνας  που τα  ομορφότερα χρώματα του φθινοπώρου αρχίζουν να ζωντανεύουν και να φωτίζουν τον ουρανό της πόλης. Παρόλο που έχει ακόμα ζέστη, τα απογεύματα ο αέρας είναι πιο δροσερός. Αυτή η εποχή, με το νοτισμένο από τη  δροσιά χώμα και το φιλικό φεγγάρι να φωτίζει τα βράδια που τώρα  έρχονται γρηγορότερα, μοιάζει πολλές φορές με παραμύθι. Συχνά, μπαίνω στην κουζίνα βγάζω από το συρτάρι το αρωματικό  τσάι, την κανέλα ανάβω κεριά που οι μυρωδιές τους μου θυμίζουν βόλτες στην εξοχή και δημιουργώ φθινοπωρινές γεύσεις.

Όπως αυτό το αρωματικό κέικ μήλου χωρίς γλουτένη. 
Να σας δώσω τη συνταγή;




Υλικά

2  μέτρια  μήλα  τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη

1  και 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης

3/4  κούπας γάλα χωρίς λακτόζη

1/2 φλιτζάνι βούτυρο ghee ή λάδι

2 αυγά

1 και 1/2 κούπες φαρίνα χωρίς γλουτένη 

1/5 κούπα καστανή ζάχαρη  

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1  κουταλάκι κανέλα 

1/2  κουταλάκι γαρίφαλο

 Διαδικασία:  Λιώνουμε το  βούτυρο σε σιγανή φωτιά με προσοχή να μην κάψει. 
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το χτυπάμε με τη ζάχαρη . Στη  συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά,  τα μήλα,το γάλα τη βρώμη και τη φαρίνα μαζί με το μπέικιν και τα μυρωδικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς. 

Καλή συνέχεια στη μέρα σας! 

 

Σχόλια

  1. Είσαι καταπληκτική!!
    Όμως προτιμώ να το φάω απο τα χεράκια σου!!❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φιλενάδα μου! Θα φτιάξω ένα Σαββατοκύριακο για να πιούμε καφέ! 😘φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Βυζαντινό γλυκό" χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη - Μια παλιά συνταγή!

Ο χιονάνθρωπος