Η Παρέα με τα ποδήλατα


Η Έλενα, μετά από την απώλεια του  πατέρα της, αναγκάζεται να μετακομίσει σχεδόν στη  μέση της σχολικής χρονιάς μαζί με τη μητέρα  της στο Καρπενήσι.  Εκεί,μακριά από τους φίλους και τα ενδιαφέροντα της,προσπαθεί να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα στη ζωή της και να προσαρμοστεί στο καινούριο της σχολείο.


Σε κάθε διάλειμμα νιώθει μεγάλη μοναξιά και τις περισσότερες φορές κάθεται μακριά από τους υπόλοιπους συμμαθητές της.



Κάποια μέρα, μια παρέα παιδιών την πλησιάζει και τη βοηθά να ενταχθεί στην τάξη και  στο νέο της περιβάλλον. Οι καινούριοι της φίλοι, έχουν φτιάξει μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή ομάδα που την ονομάζουν " Η Παρέα με τα Ποδήλατα", και έχουν θέσει ως στόχο να διορθώνουν  κάθε αδικία που βλέπουν στο σχολείο.



Η Έλενα, με μεγάλη της χαρά δέχεται  να γίνει μέλος της "Παρέας με τα ποδήλατα " και αναλαμβάνει να  παρατηρεί τυχών περίεργες συμπεριφορές των συμμαθητών τους στα διαλείμματα.


Τις  μέρες που ακολουθούν  στο μικροσκόπιο της Παρέας μπαίνει ο Βασίλης, ένα παιδί  που τον τελευταίο καιρό δείχνει όλο και πιο φοβισμένο. Αργά ή γρήγορα το μυστικό του θα αποκαλυφθεί  και η "Παρέα με τα ποδήλατα"αναλαμβάνει δράση!


Γειά σας! Το βιβλίο "Η Παρέα με τα ποδήλατα" της Νάνσυ Χατζή από τις εκδόσεις "Ελληνοεκδοτική" , μας άρεσε πάρα πολύ!


 Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο
που  η συγγραφέας παρουσιάζει με όμορφο και απόλυτα κατανοητό τρόπο στα παιδιά  τα  δυσάρεστα αποτελέσματα του σχολικού εκφοβισμού, και προάγει αξίες όπως την  αλληλεγγύη, την αποδοχή, το διάλογο και τη φιλία. 



Στην αρχή κάθε κεφαλαίου, υπάρχουν στίχοι ή αποφθέγματα  ποιητών  και συγγραφέων απόλυτα ταιριαστά με το περιεχόμενο του βιβλίου έτσι ώστε μαζί με την "Παρέα με τα ποδήλατα"  , τα  παιδιά να γνωρίζουν μεγάλες προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί είναι ένα βιβλίο που θίγει εξαιρετικά και ευαίσθητα θέματα και  θεωρώ πως κάθε παιδάκι πρέπει να το διαβάσει.


Το αγαπημένο πλέον βιβλίο "Η Παρέα με τα ποδήλατα", το κερδίσαμε σε ένα διαγωνισμό, και η συγγραφέας μας το έστειλε ενυπόγραφο, μαζί με ένα όμορφο σακίδιο για τις εξορμήσεις του μικρού μου αγοριού. 


Ευχαριστούμε από καρδιάς αγαπημένη Νάνσυ!  Εννοείται πως θα αποκτήσουμε και το επόμενο βιβλίο της σειράς!


Το βιβλίο σου το διαβάσαμε, παρέα με το σελιδοδείκτη του Πατέρα Ευσέβιου!



Σχόλια

  1. Ειρήνη μου, σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη παρουσίαση!! Χαίρομαι που γίνατε μέλη της παρέας!!❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάνσυ μου κι εμείς ευχαριστούμε πολύ! Την αγαπήσαμε αυτή την ιδιαίτερη παρέα! Πολλά φιλιά! 😘

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Το καλοκαίρι που θα παίζει ο Μανώλης έξω στη γειτονιά νομίζω πως θα προτείνει στα υπόλοιπα παιδιά να ονομαστεί η παρέα τους "Η παρέα με τα ποδήλατα"
      😊❤❤😊

      Διαγραφή
  3. συγχαρητηριααααααααααα πραγματικα φαινεται αξιολογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Σοφία μου. Νομίζω πως θα αρέσει και στα κορίτσια σου. Είναι πολύ ωραία βιβλία και με όμορφα μυνήματα! Σε φιλώ!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα