Vegan pancakes χωρίς γλουτένη

 Καλοκαιρινή βροχούλα στην πόλη. 
Η στεφανωτή και τα γιασεμιά σκορπίζουν τ'αρώματα τους στα δρομάκια της γειτονιάς.


 Τα αγόρια μου παρακολουθούν έναν αγώνα στην τηλεόραση κι εγώ σκέφτηκα να τους φτιάξω μια  νόστιμη λιχουδιά με υλικά που έχω στο ντουλάπι μου... Λαχταριστά Πανκέικς! 


Τα πανκέικς χωρίς βούτυρο γαλακτοκομικά  και αυγά  είναι ιδανικά για το καλοκαίρι που πρέπει να τρώμε ελαφρά. Είναι υγιεινά , φτιάχνονται εύκολα, 
γίνονται  και χωρίς γλουτένη ώστε να μπορέσω να φάω κι εγώ. 

Πάμε να τα φτιάξουμε; 

Υλικά για Πανκέικς με βρώμη και πορτοκάλι:

 1 κούπα φαρίνα χωρίς γλουτένη

  1/2  κούπα αλεσμένη βρώμη χωρίς γλουτένη

1 κουταλάκι μπέικιν χωρίς γλουτένη
 
 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 

2 κουτ. σούπας λάδι 

1 πρέζα αλάτι

Λίγη κανέλα 

1  κούπα χυμό πορτοκαλιού 

1/2 κούπα φυτικό γάλα



Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα  στερεά υλικά και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό μαζί με το γάλα ανακατεύοντας πολύ καλά , μέχρι  να έχουμε ένα λείο και  παχύρρευστο χυλό. Αφήνουμε το μείγμα μας να σταθεί για 15-20 λεπτά... 
Σε  αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο λάδι  και  ρίχνουμε 2- 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μας, ώστε να σχηματιστούν κύκλοι. Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται στην επιφάνειά τους φουσκάλες που σπάνε, αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα, να ροδίσουν  οι τηγανιτές και από την άλλη πλευρά , δεν χρειάζονται παραπάνω από ένα  με δύο λεπτά για ψηθούν.
 Ψήνονται σε μέτρια φωτιά. 


Μπορούμε να να βάλουμε μόνο γάλα στο μείγμα   ή μόνο χυμό πορτοκάλι.  Η ποσότητα των υλικών που θα χρειαστούμε εξαρτάται πάντα από το μέγεθος της κούπας που τα μετράμε. 
Αν το μείγμα μας είναι πολύ σφιχτό το Αραιώνουμε με λίγο γάλα, χυμό ή νερό. 
Κι αν είναι πολύ αραιό του προσθέτουμε φαρίνα ή βρώμη. 



Υλικά  για απλά vegan pancakes:


1 1/2 κούπα φαρίνα χωρίς γλουτένη (ή αλεύρι χωρίς γλουτένη ανακατεμένο με 2 κουταλάκια  μπέικιν χωρίς γλουτένη) 

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 

3 κουταλιές της σούπας λάδι

μια πρέζα αλάτι

1 βανίλια 

 1/2 μπανάνα  (ή μια μικρή ) 

Νερό όσο χρειάζεται για να επιτύχουμε  ένα  παχύρευστο χυλό. 



 Η εκτέλεση όπως η πρώτη συνταγή... 
Μπορούμε αν δε θέλουμε να μην βάλουμε μπανάνα.

Σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλα συνταγή εδώ: http://eirini-nikolaou.blogspot.com/2019/05/blog-post.html?m=1


Και μαρμελάδα πορτοκάλι συνταγή εδώ: http://eirini-nikolaou.blogspot.com/2021/03/blog-post_2.html?m=1


*Μικρό  μυστικό: Από κάθε κούπα αλεύρι   αφαιρούμε 2 κουταλιες της σούπας  και το αντικαθιστούμε με δυο κουταλιές κόρν φλάουρ ώστε να γίνουν τα πανκείκς μας πιο αφράτα. 

Καλό βράδυ και καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να φτιάξετε τα Πανκέικς! 
  
Σας στέλνω με αγάπη το άρωμα της Στεφανωτής. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κρέμα του Γαληνού

Κέικ Λεμονιού χωρίς γλουτένη

Βυσσινάδα και μαρμελάδα απο βύσσινα!