Ελλάδα μας ηρώων μητέρα



Τον περασμένο Μάρτιο, η τάξη του Μανώλη είχε αναλάβει να ετοιμάσει μια μικρή θεατρική παράσταση για την εθνική μας επέτειο και να την παρουσιάσει στο σχολείο. 
Η δασκάλα τους είχε μοιράσει τους ρόλους, τα παιδιά χαρούμενα άρχισαν να προετοιμάζονται ,  να μαθαίνουν γεμάτα ενθουσιασμό  για τη ζωή  και τον αγώνα του ήρωα που θα ενσάρκωσαν πάνω στη σκηνή, να βρίσκουν τις στολές που θα φορούσαν και να αποστηθίζουν  των λόγια του ρόλων τους. 


Δυστυχώς , μετά από λίγες μέρες τα σχολεία έκλεισαν λόγω της πανδημίας και η  παράσταση τους ματαιώθηκε. 


 Όταν  είδα το βιβλίο
 "Ελλάδα μας ηρώων Μητέρα"
 σκέφτηκα πως θα άρεσε στο Μανώλη τόσο η εικονογράφηση, όσο και ο ιδιαίτερος τρόπος γραφής του που θυμίζει ποιήματα σε σχολική γιορτή! 


Και πραγματικά ενθουσιάστηκε όταν το πήρε στα χέρια του κι άρχισε να το διαβάζει! 

Γιατί, τους μεγάλους  ήρωες της Ελλάδας μας που αγωνίστηκαν με ασπίδα την πίστη και την Χάρη του Χριστού, κάθε φορά που τους θυμόμαστε  και τιμούμε τη μνήμη τους η καρδιά μας γιορτάζει! 


Τούτο το βιβλίο είναι ένα μακρινό ταξίδι με το καράβι της ιστορίας από την Άλωση της Πόλης ως τα σήμερα ,για να γνωρίσουν τα παιδιά μας από κοντά τους γενναίους της πατρίδας που αγωνίστηκαν για τον Σταυρό και την Ελευθερία. 


Ένα εξαιρετικό παιδικό ανάγνωσμα που σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! 


Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο πιο όμορφο διαγράφεται το μέλλον όταν προσεγγίζουμε το παρελθόν με ευγνωμοσύνη και σεβασμό! Και πόσο ευλογημενες οι μανούλες που το μαθαίνουν αυτό στα παιδιά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής