Μπισκότα Λεμονιού


Η άνοιξη όλο ένα μας κυριεύει!  

Άνοιξη για μένα σημαίνει πολύχρωμες βόλτες στη γειτονιά, μια θάλασσα χαμομηλιού να κυματίζει στην αυλή της Αγίας Σκέπης τα Σαββατόβραδα στον εσπερινό, 




παιδικά γέλια και ξεφωνιτά στο δρόμο ,  λασπωμένα  χεράκια που παίζουν στο λιόφιτο,  ρουχαλάκια λερωμένα από τα χόρτα, ανθισμένα δέντρα, σονάτες του Ρίτσου 





και έμπνευση για δημιουργία στην κουζίνα μου! 

Σήμερα φυτέψαμε με το Μανώλη Κρίνα !  μας  τα χάρισε η γειτόνισσα  από το Σπίτι των Ρόδων. 

Είναι από εκείνα τα τεράστια κρίνα που  βλέπουμε να κρατάει ο άγγελος στις παλιές εικόνες του Ευαγγελισμού. 


  Το χάρηκε πολύ ο μικρός που ανακατεύτικε με τα χώματα αλλά κι εγώ γιατί μου αρέσουν τα λουλούδια της παλιάς εποχής!

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία λοιπόν να  δείξουμε τη χαρά μας με απλό και δημιουργικό τρόπο:

Με μπισκότα που μυρίζουν άνοιξη!

Συνταγή:

250 γρ. βούτυρο 

1 κούπα ζάχαρη

1 αβγό

3 κουταλιές γάλα

1 βανίλια

1 κουταλάκι μπέικιν

ξύσμα ενός λεμονιού

500 γρ. αλεύρι αλεύρι μαλακό

Για το γλάσο

1  κούπα ζάχαρη άχνη

3- 4 κουταλιές της σούπας νερό χλιαρό

1 κουταλάκι του γλυκού γλυκόζη




Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε το αβγό  και χτυπάμε για λίγο ακόμα  μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε τις βανίλιες, το ξύσμα μετά το γάλα και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν.

Αφήνουμε περίπου τη  ζύμη να ξεκουραστεί για  μισή ώρα.

Προθερμαίνουμε το  φούρνο στους 150 βαθμούς

Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη και με το κουπ πατ που θέλουμε φτιάχνουμε τα μπισκότα . 

Ψήνουμε για περίπου 18 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα μπισκότα .

Αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν εντελώς και φτιάχνουμε το γλάσο ως εξής:

Ανακατεύουμε το νερό με τη γλυκόζη, τη βανίλια  και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Ανάλογα πόσο πηχτό το θέλουμε το γλάσο μπορούμε να αυξομειώσουμε  την ποσότητα του νερού. 




Γαρνίρουμε τα μπισκότα μας αμέσως γιατί το γλάσο πήζει πολύ γρήγορα και δεν θα μπορούμε να το δουλέψουμε.
Μπορούμε αν θέλουμε να
χρωματίσουμε το γλάσο μας με χρώμα ζαχαροπλαστικής και να στολίσουμε τα μπισκότα μας με χρωματιστή τρούφα και κας κας.

Εναλλακτικά, μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με ζαχαρόπαστα, ή να αντικαταστήσουμε το ξύσμα λεμονιού με πορτοκαλιού και να τα διακοσμήσουμε με λιωμένη κουβερτούρα.

Καλή επιτυχία και καλά μοσχομυριστά φουρνίσματα! 

 Δοκιμάστε να τα φτιάξετε, είναι ιδανικά για αυτή την εποχή πριν ξεκινήσει η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής! 



Κυριακή του Ασώτου αύριο.

Έχουμε βρει ένα υπέροχο παιχνίδι που το εκτυπώσαμε από εδώ  https://pin.it/4rWoSvG
Και το θυμόμαστε πάντα τις μέρες του Τριωδίου! 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κρέμα του Γαληνού

Βυσσινάδα και μαρμελάδα απο βύσσινα!

Εκδρομή στις Μαργαρίτες