Ανεβατά κουλουράκια της μαμάς!

Αυτά τα πεντανόστιμα ανεβατά  κουλουράκια κάνουν το σπίτι να μοσχοβολά!                                                 

Υλικά 
1 μισή κούπα λάδι,

½  κούπα κανέλα βρασμένη
1 κούπα  γάλα
1 κούπα  ζάχαρη
4 αυγά                             
½  κουταλάκι κάρδαμο

3 βανίλιες των παιδικών μας χρόνων (από εκείνες στο άσπρο σωληνάριο με το κόκκινο καπάκι)
3 φακελάκια ξηρή μαγιά

700 -800  γρ. αλεύρι (περίπου)

Διαδικασία

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη την κανέλα,  προσθέτουμε ένα ένα τ' αυγά και σταδιακά το γάλα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τα μυρωδικά και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μίγμα μας.
Αφού πετύχουμε μια ζύμη  που ελαφρώς κολλάει στα χέρια (δηλαδή να μην είναι σκληρή γιατί τα κουλουράκια μας δεν θα είναι αφράτα) την τοποθετούμε σε  προθερμασμένο φούρνο  στους 50 βαθμούς, για να ανέβει. Σε 40 λεπτά  περίπου η ζύμη μας είναι έτοιμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε στα ταψιά μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς  και αφήνουμε τα κουλουράκια μας για  να ανέβουν. Τα Αλείφουμε με αβγό και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν όμορφο ρόδινο χρώμα. Το αλεύρι που χρειαζόμαστε σε κάθε συνταγή εξαρτάται πάντα από το μέγεθος  των αβγών και της κούπας που μετράμε τα υγρά υλικά Γι'αυτό  προσθέτουμε το αλεύρι μας λίγο λίγο γιατί μπορεί να μην το χρειαστούμε όλο και έχουμε πάντα λίγο παραπάνω δίπλα μας επειδή ίσως δεν μας φτάσει η ποσότητα που λέει η συνταγή 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κρέμα του Γαληνού

Κέικ Λεμονιού χωρίς γλουτένη

Βυσσινάδα και μαρμελάδα απο βύσσινα!