Το πορτραίτο Βιβλιοπρόταση

 "Κοίτα με, πάμε μια βόλτα μαζί στη βροχή...Ο χρόνος πάντα υπερβάλλει Τρέχει με ασύλληπτη ταχύτητα και μένει ακίνητος στο σύμπαν. Ας υπερβάλλουμε κ’ εμείς..."

Παρίσι...Μια βόλτα στη βροχερή Βαστίλη κι ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα που ενώνει για πάντα δύο αγνώστους... Αστράκι...

Σ' ένα μικρό χωριό της Κρήτης, η Σοφία προσπαθώντας να ξεφύγει απ' τον εφιάλτη, ανοίγει τις πόρτες της μνήμης. Με όχημα το πορτραίτο ενός άντρα  ταξιδεύει στο παρελθόν, και στο καθρέφτισμα του αντικρίζει το μέλλον της. 

 

Μια συγκινητική εξιστόρηση, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, αναβιώνει τα χρόνια της κατοχής και του ξενιτεμού και μας χαρίζει ένα πολύτιμο μάθημα! Ο άνθρωπος είναι εν δυνάμει μετανάστης... κανένας τόπος και κανένας πόλεμος  δεν είναι ικανός να ξεριζώσει από την καρδιά του την αγάπη για ότι αφήνει πίσω του. Όλη του τη ζωή επιστρέφει "σπίτι"  Γιατί το σπίτι είναι δέρμα . Ξύνεις σοβά και βρίσκεις φλέβες.

"Το πορτραίτο" της Αφροδίτης Φραγκιαδουλάκη  είναι ένα εξαιρετικό καλογραμμένο βιβλίο γεμάτο λυρισμό αλλά και πολλά ιστορικά στοιχεία που με εξέπληξε ευχάριστα, γιατί η ιστορία που μας διηγείται ξεκινά από τα μέρη μου! Με γνώριμες τοποθεσίες και χωριά

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Τρελή ζύμη" χωρίς γλουτένη

"Είσαι Χόπκινς;"

Η Βασιλική Νευροκοπλή στην "Κόκκινη κλωστή"