Πασχαλινά κουλουράκια




   Πάσχα χωρίς να μοσχομυρίσει το σπιτικό μας βανίλια κι αμμωνία δε γίνεται! 
 Πολλές φορές οι μυρωδιές γίνονται δρόμοι και μας γυρίζουν πίσω στην παιδική μας ηλικία! 




Η ιστορία της συνταγής και του μπλε τετραδίου  εδώ 
http://eirini-nikolaou.blogspot.com/2021/02/blog-post_93.html?m=1

Η συνταγή:                    
 400 γρ. Φυτίνη  
 4 αβγά
1,5 ποτήρι ζάχαρη, 
3 βανίλιες
 Μισό ποτήρι γάλα, 
ξύσμα πορτοκαλιού, 
 Κουταλάκι  μπέικιν,
 Μισή κουταλιά αμμωνία 
αλεύρι μαλακό" όσο σηκώσουν" όπως έγραφε η συνταγή... 
εμένα μου πήρε λιγότερο  
  από 1 κιλό… Και!!! Σημαντική λεπτομέρεια:
Η ζύμη αγνιά… Όπως γράφαμε στα παλιά τετράδια… Δηλαδή μαλακή
 

Εκτέλεση:
 
Χτυπάμε , τη φυτίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και την αμμωνία διαλυμένη στο γάλα… Συνεχίζουμε με το μπέικιν και τα μυρωδικά… 


Ζυμώνουμε και πλάθουμε τα κουλουράκια μας με όποια μορφή μας αρέσει.

Καλή επιτυχία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής