Πασχαλινά κουλουράκια
Πολλές φορές οι μυρωδιές γίνονται δρόμοι και μας γυρίζουν πίσω στην παιδική μας ηλικία!
Η ιστορία της συνταγής και του μπλε τετραδίου εδώ
http://eirini-nikolaou.blogspot.com/2021/02/blog-post_93.html?m=1
Χτυπάμε , τη φυτίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και την αμμωνία διαλυμένη στο γάλα… Συνεχίζουμε με το μπέικιν και τα μυρωδικά…
Η ιστορία της συνταγής και του μπλε τετραδίου εδώ
http://eirini-nikolaou.blogspot.com/2021/02/blog-post_93.html?m=1
Η
συνταγή:
400 γρ. Φυτίνη
4 αβγά
1,5 ποτήρι ζάχαρη,
3 βανίλιες
Μισό ποτήρι γάλα,
ξύσμα πορτοκαλιού,
Κουταλάκι μπέικιν,
Μισή κουταλιά αμμωνία
αλεύρι
μαλακό" όσο σηκώσουν" όπως έγραφε η συνταγή...
εμένα μου πήρε
λιγότερο
από 1 κιλό… Και!!! Σημαντική λεπτομέρεια:
Η ζύμη αγνιά… Όπως γράφαμε στα παλιά τετράδια… Δηλαδή μαλακή
Η ζύμη αγνιά… Όπως γράφαμε στα παλιά τετράδια… Δηλαδή μαλακή
Εκτέλεση:
Χτυπάμε , τη φυτίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και την αμμωνία διαλυμένη στο γάλα… Συνεχίζουμε με το μπέικιν και τα μυρωδικά…
Καλή επιτυχία.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου