Βαγιανή εβδομάδα!!!

  
Με την έναρξη της Βαγιανής εβδομάδας, αρχίσαμε να κινούμαστε πλέον όλο και περισσότερο σε πασχαλινούς ρυθμούς. Η προτεραιότητα μου ως νονά, ήταν να φτιάξω τις πασχαλινές λαμπάδες για τα βαφτιστήρια μου. Πιστεύω πως η χειροποίητη λαμπάδα της νονάς είναι το καλύτερο δώρο για το παιδί, επειδή την ώρα που τη φτιάχνει έχει στο μυαλό της το χαριτωμένο προσωπάκι του πνευματικού της παιδιού και χαμογελάει ευτυχισμένη. Έτσι, η δημιουργία της, είναι πάντα μοναδική! Μία πολύ ωραία ιδέα είναι να φτιάξουμε μια λαμπάδα με ένα απλό ξύλινο διακοσμητικό και να χαρίσουμε στο πνευματικό μας παιδάκι ένα βιβλίο που θα είναι ωφέλιμο για την ψυχούλα του και πολύ καλύτερο από τις λαμπάδες με παιχνίδια. 
Για το Μιχάλη

Για τον Αντώνη

Στη βιβλιοθήκη μας, προσθέσαμε αυτές τις μέρες πέντε νέα βιβλία που ο Μανόλης αγάπησε πολύ! Τα προτείνει ανεπιφύλακτα στις νονές για να τα χαρίσουν στα βαφτιστήρια τους.

   Η περιπέτεια μιας λαμπάδας της Πηνελόπης Μωραϊτου
  Στην βιτρίνα του παιχνιδάδικου ανάμεσα στις εντυπωσιακές λαμπάδες με τα φανταχτερά στολίδια, υπάρχει ένα μικρό κίτρινο κεράκι που κανείς δε θυμάται πως βρέθηκε εκεί. Ακούει τις λαμπάδες και τα παιχνίδια να συζητούν για το πώς θα περάσουν τη βραδιά της Ανάστασης στα σπίτια που ονειρεύονται να βρεθούν, και νιώθει απέραντη μοναξιά… Όμως, έχει κι αυτό ένα κρυφό πασχαλινό όνειρο: να ταξιδέψει πολύ μακριά! Μία υπέροχη ιστορία που μας διδάσκει πως ο μεγάλος πλούτος για τον άνθρωπο είναι η ταπεινή καρδιά!

  Το αυγό που ράγισε της Εύη Τσιτιρίδου - Χριστοφορίδου
  Η γιαγιά Ναυσικά, βάφει τα αυγά της όπως κάθε Μεγάλη Πέμπτη. Ένα από αυτά έχει λίγο διαφορετικό σχήμα από τα άλλα και ραγίζει στο βράσιμο. Τα υπόλοιπα γερά αυγά το κοροϊδεύουν και το περιθωριοποιούν για την ατυχία του… Όμως, ο μικρός Νικηφόρος, θα βρει τρόπο να το αλλάξει και να του δώσει μια ευκαιρία και μια καινούρια αποστολή. Ένα υπέροχο βιβλίο για τη διαφορετικότητα και την καλή συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε προς τους συνανθρώπους μας όταν αντιμετωπίζουν μια δύσκολη στιγμή.

  
   Το πρώτο Πάσχα της Κατερίνας Δανδουλάκη - Χιόνη
  Ο Βενιαμίν, είναι ένα μικρό αγόρι που ζει στην Ιερουσαλήμ και ο Χριστός διαλέγει το γαϊδουράκι του για να περάσει τις πύλες της Αγίας Πόλης. Ο μικρός Βενιαμίν, τον ακολουθεί και ζει από κοντά το πρώτο Πάσχα… Ένα βιβλίο με κατασκευές και παιχνίδια που άρεσε πολύ στο Μανόλη και το διάλεξε για δώρο στο μεγάλο μου βαφτιστήρι…

   Η αγάπη φέρνει την άνοιξη  της Σταυρούλας Κάτσου - Καντάνη
    Στο χωριό δίπλα στο ποτάμι, υπάρχει ένας νερόμυλος, που ο μυλωνάς τραγουδάει μαζί με όλους τους κατοίκους που ζουν μονιασμένοι. Μα όταν πέθανε ο μυλωνάς, ήρθε κάποιος άλλος που δεν τραγουδούσε αλλά έκλεβε. Η άνοιξη δεν έλεγε να έρθει ούτε στη φύση, ούτε στις ψυχές των ανθρώπων… Ένα όμορφο βιβλίο για τη δύναμη της αγάπης που μπορεί να αλλάξει τα πάντα… 


   Ξεχωριστές Πασχαλινές ιστορίες  της Ρένας Ρώσση – Ζαϊρή  
Ένα υπέροχο βιβλίο βασισμένο σε κείμενα μεγάλων Ελλήνων συγγραφέων, ιδανικό για το μικρό μου Βαπτιστήρι, το Μιχαλιό!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής