Κεκάκια με κολοκυθάκι και φέτα

 



Ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά του καλοκαιριού είναι τα κολοκυθάκια. Μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και τα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. 

Σκέφτηκα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας μια εύκολη και νόστιμη συνταγή ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας και κάθε γεύμα. 



Αλμυρά κεκάκια με Κολοκυθάκι και Φέτα


Υλικά (για 10–12 κεκάκια ):


2 φλ. (250 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις


2 αυγά


1/2 κούπας (120 ml) γάλα (ή γιαούρτι αραιωμένο με λίγο νερό)


1/3 κούπας (80 ml) ελαιόλαδο


1 κούπα (περίπου 200 γρ.) κολοκυθάκι τριμμένο και καλά στραγγισμένο


1 κούπα (100 γρ.) φέτα θρυμματισμένη


2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ


Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


1–2 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά: δυόσμος ή μαϊντανός (προαιρετικά)





Εκτέλεση:


1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βάζουμε χαρτάκια για μαφινς σε ένα ταψάκι 


Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα στραγγίζουμε πολύ καλά τυλίγοντάς τα σε πετσέτα ή πιέζοντας με το χέρι.


Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το λάδι και το γάλα.


Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, τη φέτα και τα μυρωδικά κι ανακατεύουμε ελαφρά.


Σε ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, μπέικιν και το πιπέρι.


Ρίχνουμε τα στεγνά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν χωρίς να το παραδουλέψουμε 


Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες (γεμάτες κατά 3/4).


Ψήνουμε για 20–25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.




Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τριμμένο τυρί (γραβιέρα, κασέρι ή κεφαλοτύρι).


Τρώγονται ζεστά αλλά και κρύα.

Διατηρούνται 2–3 μέρες σε δοχείο ή και στην κατάψυξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κεριά με άρωμα βιβλίου

Ένας καφές κι ένα βιβλίο

"Holiday"