The Hogwarts Christmas Cookies



"Τα Χριστούγεννα πλησίαζαν και, κάπου στα μέσα Δεκεμβρίου, το Χόγκουαρτς ξύπνησε καλυμμένο με δύο μέτρα χιόνι." 

Έτσι ξεκινά το 12ο κεφάλαιο του βιβλίου "Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος", όπου περιγράφεται η συγκινητική εμπειρία του Χάρι Πότερ κατά τη διάρκεια των πρώτων του Χριστουγέννων στο Χόγκουαρτς. Από τη μεγάλη τραπεζαρία, που είναι στολισμένη με εντυπωσιακά έλατα, έως τις ζεστές βραδιές στην αίθουσα αναψυχής του Γκρίφιντορ και την ανυπομονησία των παιδιών για τα δώρα το πρωί των Χριστουγέννων, η γιορτή αυτή είναι γεμάτη με ζεστασιά, φιλία, καλό φαγητό και μαγικές εκπλήξεις που ο Χάρι δεν θα ξεχάσει ποτέ.



Αγαπημένη παρέα του μπλογκ διαβάσαμε το βιβλίο "Χριστούγεννα στο Χόγκουαρτς" και σκέφτηκα να φτιάξω μια συνταγή με μπισκότα σοκολάτας που είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσουν. 


Τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα του Χόγκουαρτς περιέχουν υλικά από όλες τις σχολές του κάστρου και η γεύση τους είναι μαγική. 

1. Σοκολάτα και μέλι: Σοκολάτα για το Γκρίφιντορ, που αγαπάει τη ζεστασιά και το θάρρος, και μέλι για το Χάφλπαφ, που εκτιμά την καλοσύνη και τη γλυκύτητα.


2. Μπαχαρικά :Για το Σλίθεριν, που συχνά αναζητά την ένταση και την επιθυμία για δύναμη.


3. Πορτοκάλι: Για το Ράβενκλοου που αγαπά τη σπιρτάδα της γνώσης και τη σοφία. 


4 Ξηροί καρποί: Για να θυμίζουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του Χόγκουαρτς και τη χειμώνιατικη θαλπωρή. 




Υλικά: 

200 γρ βούτυρο 

1/2 κούπα κούπας μέλι

1 αυγό

4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι μπέικιν 

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 

Ξύσμα ενός μικρού πορτοκαλιού 

100 γρ. κομματάκια σοκολάτα κουβερτούρα 

1/4 κούπας αμύγδαλα αλεσμένα 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

 Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιιώνουμε το βούτυρο, το μέλι και την κουβερτούρα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ μαι προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αβγό χτυπημένο και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. 
Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. 



Ανοίγουμε σε παχύ φύλλο, και κόβουμε τα μπισκότα με κουπάτ σε χριστουγεννιάτικα σχέδια, τοποθετούμε στο ταψάκι αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ανάλογα με το ποσό τραγανά τα θέλουμε. 

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα στολίζουμε αν θέλουμε με χρωματιστό γλάσο. 



Αυτά τα μπισκότα είναι τέλεια για να τα απολαύσετε με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή να τα προσφέρετε ως δώρο. 



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια εικόνα φτιαγμένη με αγάπη

Στο Μοναστήρι της Παναγίας Οδηγήτριας

Ένα κερί στους Χαιρετισμούς