Ένα παραμύθι για τα αναγνώσματα της Κόκκινης Κλωστής

"Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια καταπράσινη κοιλάδα ζούσε η Σοφία μια κουκουβάγια με μεγάλα, εκφραστικά μάτια, και φτερά που αγκάλιαζαν με αγάπη όλα τα πλάσματα του δάσους. 

Η Κουκουβάγια ήταν η δασκάλα του μικρού μαγευτικού σχολείου, όπου τα ζώα πήγαιναν κάθε μέρα, να μαθαίνουν, να εξερευνούν και να παίζουν. Η Σοφία ήταν  ήρεμη και υποστηρικτική, πάντα έτοιμη να δώσει συμβουλές και να ενθαρρύνει τα ζωάκια, και ήταν γνωστή σε όλο το δάσος για την υπομονή της με τους μαθητές της και την αγάπη της για τα βιβλία, κάτι που την έκανε αγαπητή σε όλους.

Κάθε μέρα, οι μαθητές της, μικρές αλεπούδες, παιχνιδιάρικοι λαγοί και ατρόμητοι σκαντζόχοιροι, έτρεχαν στο σχολείο της. Ο λαγός, ήταν γρήγορος και δραστήριος, έφερνε πάντα όλα τα υλικά που χρειαζόταν η τάξη για τα πειράματα και τις κατασκευές, αλλά και λίγο ανυπόμονος προσπαθώντας συνεχώς να τελειώνει πρώτος τις εργασίες του ώστε να έχει χρόνο για τρέξιμο και παιχνίδια. Η αλεπού, ήταν έξυπνη, δημιουργούσε τα πιο περίπλοκα σχέδια στη ζωγραφική και είχε έναν μοναδικό ενθουσιασμό για τις ιστορίες. Ο σκαντζόχοιρος, ήταν ντροπαλός, αλλά πάντα έβρισκε τρόπους να συμμετέχει και να κάνει τις πιο ουσιαστικές ερωτήσεις την ώρα του μαθήματος. 

Ένα ηλιόλουστο πρωί, η Σοφία αποφάσισε να τους μιλήσει για τα βιβλία που της άρεσαν όταν ήταν μικρή και να τους να διαβάσει ένα από τα πιο αγαπημένα της. 
Συγκέντρωσε όλα τα ζωάκια γύρω της και άρχισε να τους διηγείται την ιστορία της  Περίνα ενός μικρού κοριτσιού που ζούσε σε μια χώρα πολύ μακριά από το δάσος τους, και έψαχνε να βρει την οικογένεια της. 


Καθώς η Σοφία διάβαζε, τα μικρά ζώα παρακαλουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον και συγκινήθηκαν από τις περιπέτειες του κοριτσιού. 

Μετά την ανάγνωση, η Σοφία τους πρότεινε να δανείζονται βιβλία από τη βιβλιοθήκη του σχολείου και να ορίσουν μια μέρα της εβδομάδας για να παρουσιάζει κάθε ζωάκι στους συμμαθητές του, το βιβλίο που διάβασε. Αυτή η ιδέα τους γοήτευσε. Έτσι, αποφάσισαν να διοργανώσουν μια γιορτή, φιλαναγνωσίας προσκαλώντας όλα τα ζώα του δάσους." 



Αγαπημένη παρέα του Σαββάτου σήμερα στις 12 :00 το μεσημέρι στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στους 99,7 στα FM διαβάζουμε το υπέροχο βιβλίο και κλασικό βιβλίο του Έκτορα Μαλό " Με οικογένειά"

Σας περιμένω όλους στη ραδιοφωνική μας συντροφιά! 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα παραμύθια μου

Η Τίνα ποντίκινα και η μαρμελάδα βατόμουρο

Αγιογραφικά αναγνώσματα