Η περιπέτεια της ημέρας


Μια πρόσφατη βόλτα στην εξοχή, μας πρόσφερε μια μαγευτική εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας. 
Παρά τις πρωινές ψυχρούλες και τις απογευματινές συννεφιές του Οκτώβρη, η προηγούμενη  Κυριακή ήταν ηλιόλουστη, ενώ ανθισμένες καλέντουλες, μαζί με ζωηρές  πασχαλίτσες βρισκόταν κάτω από τα ελαιόδεντρα και τις βελανιδιές, προσφέροντας υπέροχα ανοιξιάτικα χρώματα σε αυτή τη φθινοπωρινή μέρα. Ήταν τόσο ασυνήθιστο αυτό το τοπίο της κρητικής ενδοχώρας, που όσο περπατούσαμε παρέα με το Μανόλη στο χωματόδρομο φαμταζόμασταν ιστορίες και λέγαμε ότι ταξιδεύουμε στη Μέση Γη, όπου οι Νάνοι ζωντανεύουν, τα Χόμπιτ  τρώνε γλυκά στα σπιτάκια τους, και τα ξωτικά περπατάνε στα δάση. 



Δυστυχώς η σημερινή μέρα, μας έφερε μια μικρή περιπέτεια και μια καθόλου παραμυθένια κατάσταση , καθώς ο μικρός μου έπρεπε να υποβληθεί σε δύο μικρές επεμβάσούλες  στα δάχτυλα των ποδιών του, να περιορίσει λίγο τις κινήσεις του και να κυκλοφορεί με παντόφλες για μια εβδομάδα. Εννοείται πως το μυαλό μας πήγε αμέσως στα Χόμπιτ, που δεν έχουν ανάγκη να φοράνε παπούτσια και περπατάνε χωρίς να  φοβούνται ότι θα πάθουν κάτι στα δάχτυλα.
Ετσι, για ν'αποδράσουμε λίγο από την κακουχία του πρωινού στο νοσοκομείο και την ανησυχία για το πότε θα έρθει η ώρα να επιστρέψουμε στο γήπεδο, σκεφτήκαμε    να διαβάσουμε  ξανά το πολύ αγαπημένο μας βιβλίο "Χόμπιτ" του  Τζον Ρόναλντ Ρόιελ Τόλκιν.. 



Καθώς μέσα στις σελίδες ξετυλίγονταν, ο φανταστικός κόσμος του Μπίλμπο, γεμάτος μαγεία, θησαυρούς, νάνους και δράκους, μεταφερθήκαμε σε μια φανταστική διάσταση. 
Ο ενθουσιασμός μας που διαβάζαμε για άλλη μια φορά τις περιπέτειες του καλοκάγαθου Χόμπιτ, τα γέλια μας, και η χαρά, ήταν μια υπενθύμιση για το πώς η λογοτεχνία  μπορεί να γίνει ένα καταφύγιο και η παρέα στο διάβασμα να δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις.

Εάν δεν έχετε διαβάσει ακόμα το υπέροχο βιβλίο φαντασίας "Χόμπιτ", σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα και είμαστε σίγουροι ότι θα το αγαπήσετε κι εσείς: 





"Ο Μπίλμπο Μπάγκινς είναι ένα καλόβολο μεσήλικο χόμπιτ που απολαμβάνει χωρίς ενοχές τις μικρές χαρές της άνετης καθημερινής ζωής: καπνίζει την πίπα του καθισμένος μπροστά στη φωτιά και απολαμβάνει το ωραίο γεύμα του. Η ηρεμία του όμως διακόπτεται ξαφνικά, όταν μια μέρα στο κατώφλι του σπιτιού του εμφανίζονται ο μάγος Γκάνταλφ και μια παρέα νάνων, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να τον παρασύρουν σε μια περιπέτεια με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλους.
Το σχέδιό τους είναι να αρπάξουν το θησαυρό που φυλάει ο Δράκος Σμάουγκ (Νοσφιστής), με τον οποίο ο Θόριν Δρύασπις, μέλος της παρέας των νάνων και κληρονόμος του Βασιλείου των Νάνων, έχει ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν.
Ο Μπίλμπο Μπάγκινς δεν έχει καμιά όρεξη να εγκαταλείψει το ειδυλλιακό χωριό του Σάιρ. Όμως, όσον αφορά την καταγωγή του, ο Μπίλμπο είναι κατά το ήμισυ Τουκ, ένα γένος ονειροπόλο, που διψάει για ηρωικά κατορθώματα. Έτσι η προοπτική του ταξιδιού αφυπνίζει τον κρυμμένο εαυτό του και τον ωθεί να συμφωνήσει και να πάρει μέρος σε μια περιπέτεια που ξεπερνάει κάθε φαντασία.
Το προοίμιο της μνημειώδους τριλογίας "Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ" είναι μια ανεπανάληπτη περιπέτεια φαντασίας και συνάμα ένα αξέχαστο ηρωικό παραμύθι που εδώ και πολλές δεκαετίες καθηλώνει και γοητεύει μικρούς και μεγάλους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) 

Καλά αναγνώσματα με υγεία! 







Σχόλια

  1. Έχετε υπέροχο γούστο!!! Η τριλογία χόμπιτ και ο άρχοντας των δαχτυλιδιών είναι αγαπημένα!!!
    Εύχομαι περαστικά στο φίλο μας το Μανώλη!!! Και ανώδυνα να περάσει 🙏🙏🙏🙏 πολλά φιλιά ❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς Ειρήνη μου αγαπάμε πολύ τα βιβλία του Τόλκιν. Ο Αντώνης έχει όλη τη συλλογή. Ευχαριστούμε για τις ευχές φιλιά πολλά!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα παραμύθια μου

Η Τίνα ποντίκινα και η μαρμελάδα βατόμουρο

Αγιογραφικά αναγνώσματα