Τα παραμύθια μου

Το να διαβάζουμε βιβλία στα παιδιά είναι μια πράξη βαθιάς αγάπης, νοιαξίματος και φροντίδας.
Κάθε φορά που ο μικρός μας ακροατής ακούει μια ιστορία, ανοίγεται μπροστά του ένας ολόκληρος κόσμος, γεμάτος φαντασία, χρώματα και συναισθήματα. Μέσα από από τις ιστορίες των βιβλίων και τα παραμύθια, τα παιδιά πλουτίζουν το λεξιλόγιο τους, εμπλουτίζουν τη φαντασία τους, μαθαίνουν να αγαπούν το διάβασμα αλλά το κυριότερο μαθαίνουν να ονειρεύονται και να βλέπουν ορίζοντες εκεί που οι άλλοι θα βλέπουν όρια.Μέσα από την ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών, μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά τι σημαίνει θάρρος, καλοσύνη και αφοσίωση, γιατί οι ήρωες τους, μάχονται το κακό, βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα ενώ στο τέλος, η αλήθεια και το καλό πάντα θριαμβεύουν.

Έτσι, οι μικροί μας ακροατές αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους, να ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος, να αναπτύσσουν την ενσυναίσθησή, την κατανόηση, και τον σεβασμό προς τους άλλους. Θυμάμαι τα βράδια όταν διάβαζα βιβλία στα παιδιά μου, να με κοιτούν με τόση αφοσίωση και λαχτάρα, περιμένοντας να ακούσουν την επόμενη περιπέτεια, του αγαπημένου τους ήρωα, να χαίρονται, να προβληματίζονται να απορούν, να κάνουν ερωτήσεις... 
Και καθώς ο ήρωας προχωρούσε μέσα από τις δυσκολίες, μάθαινα κι εγώ  ότι τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν αν δεν παύουμε να αγωνιζόμαστε .

Βιβλία με παραμύθια, έχω τη χαρά να διαβάζω ακόμα, και την ευθύνη να επιλέγω ιστορίες που να έχουν το ίδιο βάρος σε όλες τις καρδιές... Παραμύθια και παιδικά τραγούδια για να σμίγω τον κόσμο μέσα από τη συχνότητα του Ραδιοφωνικού σταθμού της ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στους 99,7 στα FM. 

Γιατί και εμείς οι μεγάλοι όταν ακούμε ένα παραμύθι, σχεδόν ασυναίσθητα χαμογελάμε,με εκείνο το παιδικό μας αλάβωτο χαμόγελο, επειδή κάθε παραμύθι μας υπενθυμίζει ότι τα όνειρα αξίζουν, ότι το καλό νικά το κακό, και ότι  ο κόσμος  είναι γεμάτος θαύματα, αρκεί να έχουμε τα μάτια της ψυχής μας ανοιχτά για να δούμε. 




Αγαπημένη μου σαββατιάτικη 
παρέα, από σήμερα το μεσημέρι 
στις 12: 00, θα βρίσκομαι και πάλι κοντά σας  με την εκπομπή "Κόκκινη κλωστή δεμένη" και αμέσως μετά το τέλος των παραμυθιών, με την εκπομπή "Τραγούδια για να σμίξουμε τον κόσμο". Ευχαριστώ από καρδιάς για τα υπέροχα μύνηματα που έλαβα από τις φίλες που διάβασαν το νέο πρόγραμμά του Ραδιοφωνικού σταθμού και είδαν ότι από σήμερα ξεκινάει άλλη μια ραδιοφωνική χρόνια για 'μένα. Στην  πρώτη εκπομπή διαβάζουμε το αγαπημένο και κλασικό βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα "Παραμύθι χωρίς όνομα" Ένα υπέροχο ανάγνωσμα που δε χρειάζεται συστάσεις. 


Σας περιμένω όλους στη ραδιοφωνική
 μας συντροφιά στους 99,7 στα FM


Σχόλια

  1. Καλή ραδιοφωνική χρόνια ❤️❤️❤️❤️❤️❤️Κόκκινη κλωστή δεμένη, με όμορφα επιλεγμένα παραμύθια από την υπέροχη φωνή σου!!! Συνέχισε έτσι ζζζζζζζζζζ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Τίνα ποντίκινα και η μαρμελάδα βατόμουρο

Εύκολο σπιτικό ψωμί