Καλοκαιρινά φαναράκια από άδεια βάζα



Χριστός Ανέστη αγαπημένη μου μπλογκογειτονιά! Ο Ιούνιος έφτασε και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια κατασκευή, άκρως καλοκαιρινή και ταξιδιάρικη. 

Με πολύ απλά και οικονομικά υλικά που σίγουρα έχουμε στο ντουλάπι μας  μπορούμε να φτιάξουμε όμορφα καλοκαιρινά φαναράκια για ρεσώ. 

Πάμε να δούμε τι θα μας  χρειαστεί 

Υλικά:Σπάγκος, ή κορδόνι, κόλλα σιλικόνης άδεια βάζα.

Διαδικασία για το βάζο με το δίχτυ:

Μετράμε την περίμετρο του βάζου με ένα κορδόνι και δένουμε κατά μήκος του όσα κορδόνια χρειάζονται για να σχηματιστεί το διχτάκι. Εξαρτάται από το μέγεθος του βάζου. Προσέχουμε τα κορδόνια να έχουν το διπλάσιο ύψος από το ύψος που θα έχει το βαζάκι μας...



Στη συνέχεια τα περνάμε στο χείλος του βάζου, παίρνουμε τις δύο άκρες από δύο διαφορετικά κορδόνια και τα δένουμε ώστε να σχηματιστεί ένα δίχτυ χιαστί....την πάνω σειρά και μετά την κάτω.




Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτάσουμε στην κάτω πλευρά. 
Όταν τελειώσουμε κολλάμε στο κάτω μέρος του βάζου τις άκρες των κορδονιων που περίσσεψαν. 

Για να ολοκληρωθεί η κατασκευή μας τυλίγουμε με κορδόνι το χείλος του βάζου.



Βαζάκι με πλεξούδα :Κολλάμε γύρω από το βάζο κορδόνια διπλωμένα στα δύο. Πρέπει να έχουν το διπλάσιο ύψος από το ύψος του βάζου μας. 


Πλέκουμε ένα κοτσιδάκι και το κολλάμε με κόλλα σιλικόνης στην κορυφή. Μετά πέρνουμε τρία κορδόνια και τα κολλάμε κι αυτό στο χείλος του βάζου .


Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα κορδόνια... 



Στη συνέχεια δένουμε τις κορυφές των κορδονιών γύρω από το βάζο. Με μία χτένα "χτενίζουμε" τα κορδόνια ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή μας. 

Καλές δημιουργίες!! 





Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αρωματικά κεριά

Το Νεραϊδοσπιτάκι

Το φροντιστήριο