"Όλες μου οι ρίγες"

Ο Ζέιν είναι  μια χαριτωμένη ζέβρα αλλά δυστυχώς κάθε μέρα που επιστρέφει από το σχολείο στο σπίτι  κρύβεται  στεναχωρημένος στην αγκαλιά της μαμάς του. Το μικρούλι ζωάκι νιώθει άσχημα και πιστεύει πως οι συμμαθητές του δεν τον καταλαβαίνουν. Είναι ο τρόπος που μιλάει,  που ζωγραφίζει, που αντιλαμβάνεται κάθε ήχο και χρώμα μέσα στην τάξη του που τον κάνουν "αλλιώτικο" από τους υπόλοιπους μαθητές και του δημιουργούν έντονο το αίσθημα διαφορετικότητας.

Η μαμά Ζέβρα με άπειρη αγάπη και πολλά παραδείγματα  θα βοηθήσει  τον Ζέιν να καταλάβει πως ο διαφορετικός τρόπος που αντιλαμβάνεται τον κόσμο είναι ένα μοναδικό χάρισμα. 



Γειά σου αγαπημένη παρέα του Σαββάτου! Ο Απρίλιος είναι ο μήνας ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό και στην εκπομπή "Κόκκινη κλωστή" συνεχίζουμε να διαβάζουμε  ιστορίες που θα μας βοηθηθούν να κατανοήσουμε πως νιώθουν οι συμμαθητές και οι φίλοι μας που  βρίσκονται στο φάσμα .


Σήμερα  στις 12 το μεσημέρι στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στους 99,7 στα FM θα διαβάσουμε το υπέροχο βιβλίο "Όλες μου οι ρίγες" της Shaina Rudolf  και της Danielle Royer σε μετάφραση της Αυγής Δαφερέρα και εικονογραφιση της Jennifer Zivoin που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Κλειδάριθμος" μια τρυφερή ιστορία που μας μαθαίνει ότι δεν βλεπουμε, δεν ακουμε και δε νιώθουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο γιατί ρίγες μας είναι μοναδικές και πολλές φορές η διαφορετικότητα μπορεί να είναι ένα ξεχωριστό και θείο δώρο!


Σας περιμένουμε όλους στη ραδιοφωνική μας συντροφιά!



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής