Η Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη στην "Κόκκινη κλωστή"


"Περνάγαμε  τις πυκραμυγδαλιές που έγερναν στους τροχάλους κι ανηφορίζαμε στην Κεφάλα.
Η γη σιγόβραζε και τα όσπρια άνοιγαν τα λουβιά τους. Οι άντρες με τα ανοιχτόχρωμα Καμπανί που σκάλιζαν τα χωράφια τους παρατούσαν για λίγο τη σκαλίδα και μας χαιρετούσαν.

Τραβούσαμε μαζί το καλαμένιο  άλογο ένα από τα αγαπημένα σου παιγνίδια κι οργώναμε τις πολύχρωμες παπαρούνες...
 
Μου  φώναζες να σε κυνηγάω. 
Έκανα πως δε σε έφτανα και πως λαχάνιαζα και παραπατούσα , μόνο και μόνο για να βλέπω τα ματάκια σου ν'αστράφτουν  από χαρά και τα μάγουλα σου να βάφονται πιο κόκκινα κι από το λιάτικο σταφύλι.... 
Ορκίζομαι πως ακόμη και στην άλλη άκρη  του  κόσμου, ανάμεσα στα πιο θαυμαστά κι αξιοπερίεργα ανθρώπινα επιτεύγματα, δε θα λαχταρώ τίποτα όσο το γέλιο σου ένα μεσημέρι στο Αστράκι "

" Το πορτραίτο" Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη Εκδόσεις Πνοή 







 Αγαπημένη παρέα του Σαββάτου σήμερα η "κόκκινη κλωστή" θα φύγει από το στούντιο. Θα ταξιδέψει με ένα  γλυκό αεράκι και θα περιπλανηθεί σε όμορφες ιστορίες... Θα ακολουθήσει εκείνο τον ελαφρύ άνεμο που κατεβαίνει από τις κεφαλές φορτωμένος με τα αρώματα των λουλουδιών, τους ήχους της κρητικής εξοχής και χαϊδεύει τις ανθισμένες αμυγδαλιές. Το κουβάρι της Κόκκινης Κλωστής σήμερα θα έχω τη μεγάλη χαρά και τιμή να το δώσω στην αγαπημένη μου συγγραφέα και φίλη την Αφροδίτη  Φραγκιαδουλάκη για να μας πλέξει ιστορίες όπως μόνο εκείνη ξέρει.

Ακούστε ΕΔΩ. τη συνέντευξη της Αφροδίτης Φραγκιαδουλάκη 






Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής