Βασιλόπιτα

Καλημέρα αγαπημένη παρέα του μπλογκ χρόνια πολλά και ευλογημένα !
Παραμονή Πρωτοχρονιάς σήμερα ο Μανόλης μαζί με τους φίλους του από τη γειτονιά έχουν βγει βόλτα να πούνε τα κάλαντα κι εγώ ετοίμασα τη Βασιλόπιτα μας που φέτος είναι απλή και είναι αφιερωμένη στη Μεσόγειο. 




Βασιλόπιτα 
3/4 κούπας λάδι *
3 αυγά 
1/2 κούπας γιαούρτι από αιγοπρόβιο γάλα
1/2 κούπας χυμό πορτοκαλιού 
1 κούπα ζάχαρη 
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας 
2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα  μπαχαρικών 
ξύσμα πορτοκαλιού 
3 κούπες αλεύρι μαλακό 
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 

Διαδικασία Χτυπάμε το λάδι*(όταν στη Μεσόγειο λέμε λάδι εννοούμε ελαιόλαδο) με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γιαούρτι, το χυμό και τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος βάζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν.  Τοποθετούμε το μίγμα μας σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψάκι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. 

Υ. Γ. Μην ξεχάσετε να βάλετε φλουρί! 

Στο σύνδεσμο που παραπέμπει στο μείγμα μπαχαρικών υπάρχει και μια παλιά συνταγή για Βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη (γίνεται επίσης και με συμβατικό αλεύρι) 




Καλή Πρωτοχρονιά! 







Σχόλια

  1. Μοναδική ιδέα για βασιλόπιτα (σχήμα) Ευχη να έρθει γρήγορα η Ειρήνη στον κόσμο Καλή και ευλογημένη Χρόνια να έχουμε το νέο έτος που σε λίγο θα μπούμε 2024❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Η υψηλότερη μορφή άνοιξης!!!