Ο σοφός Γεροκέρικος στην Κόκκινη κλωστή


Ο πιο όμορφος μήνας του χρόνου έφτασε κι οι βιτρίνες της πόλης φόρεσαν τα γιορτινά τους. Το μικρό Παιδάκι είναι χαρούμενο! Πριν από λίγες μέρες στόλισαν το δέντρο στο σπίτι τους και του αρέσει να κοιτάζει τα πολύχρωμα φωτάκια που αναβοσβήνουν. Του θυμίζουν εκείνα τα όμορφα  φύλλα που είχε χρησιμοποιήσει για να φτιάξει το στεφάνι της Κόκκινης κλωστής πριν από λίγο καιρό. Τώρα, ήρθε η στιγμή να φτιάξει κάτι διαφορετικό :μια γυρλάντα από χάρτινα στολίδια για να την κρεμάσει στο δωμάτιο του. 

Τα αγαπά όλα τα στολίδια! Εντάξει... 
Όχι Όλα! Αυτά που έχουν χρυσόσκονη τα απεχθάνεται γιατί γεμίζουν τα χέρια, τα ρούχα, ακόμα και τα μαλλιά του από εκείνα τα μικρά ενοχλητικά μπιλάκια που μοιάζουν με άμμο που φωσφορίζει. 

Γι 'αυτό, όταν ανέλαβε να διακοσμήσει το τζάκι διάλεξε στολίδια από ύφασμα και φυσικά υλικά. Κρέμασε κάλτσες, τοποθέτησε ξύλινα αλογάκια στις γωνίες και στο κέντρο δύο μικρά ξωτικούλια φτιαγμένα από κουκουνάρια


Πολλές φορές νομίζει ότι τα στολίδια ζωντανεύουν πάνω στα κλαδιά του δέντρου και του λένε χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Όπως εκείνο το κερί που είχε διαβάσει σε ένα  βιβλίο πριν λίγες μέρες... Να δεις πώς το έλεγαν; Α, ναι "Γεροκέρικο".... Το Παιδάκι πήρε ένα χάρτινο στολίδι έπρεπε να το δώσει στο σοφό κερί για γράψει την ιστορία του. 


Αγαπημένη παρέα της "Κόκκινης κλωστής σήμερα στις 12 το μεσημέρι  στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στους 99,7 στα FM διαβάζουμε το εξαιρετικό βιβλίο
 "Τα κεράκια των Χριστουγέννων" της Φώτως Σκορδά με την υπέροχη εικονογράφιση  της Πέγκυ Φούρκα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πορφύρα και ταξιδεύουμε μαζί με τους  Τρεις Μάγους στα πρώτα Χριστούγεννα. 


Σας περιμένω με μεγάλη χαρά στη ραδιοφωνική μας συντροφιά!

Καλή ακρόαση 

  Εδώ μπορείτε να βρείτε το εκτυπώσιμο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης της Κόκκινης Κλωστής 


 

Ευχαριστώ από καρδιάς τις αγαπημένες εκδόσεις Πορφύρα για την προσφορά του υπέροχου βιβλίου. 








Σχόλια

  1. Ακόμα ένα υπέροχο παραμύθι στην αγαπημένη μας εκπομπή «Κόκκινη Κλωστή δεμένη» με την υπέροχη φωνή και μοναδική διήγηση της παραγωγού μας πρεσβυτέρας Ειρήνης Νικολάου! Έξοχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Η υψηλότερη μορφή άνοιξης!!!

Το Σαρανταβότανο