Τα αγαπημένα μου φθινοπωρινά αναγνώσματα

Γειά σου αγαπημένη βιβλιοφίλη παρέα του blog! Καιρό έχουμε να τα πούμε. Σήμερα όμως ηρθα να μιλήσουμε για τα νέα φθινοπωρινά μου αναγνώσματα και να σας προτείνω δυο βιβλία που διάβασα και μου άρεσαν πολύ. 

"Η πλεξούδα"  Laetitia Colombani 
εκδόσεις "Πατάκη" 



Η  Σμίτα μια νεαρή μητέρα η οποία ανήκει στην κάστα των Ανέγγιχτων, δηλαδή στο χαμηλότερο σκαλοπάτι της ινδικής κοινωνίας ζει και εργάζεται κάτω από άθλιες συνθήκες καθαρίζοντας τα απχωρητήρια των "ανωτέρων" της. Την ίδια δουλειά έκανε η μητέρα της, η γιαγιά της και σύμφωνα με τους άγραφους νόμους του τόπου της αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσει και η κόρη της. Η Σμίτα όμως έχει άλλα όνειρα για το κοριτσάκι της και αυτό θα την οδηγήσει στο να πάρει μια παράτολμη απόφαση.


Η  Τζούλια είναι ένα εργατικό κορίτσι που ζει στο Παλέρμο και δουλεύει στην οικογενειακή επιχείρηση μαζί με τον αγαπημένο της πατέρα. Ενα ατύχημα κι ένα άσχημο παιχνίδι της μοίρας θα έρθει ν'ανατρέψει την ήσυχη καθημερινότητα  της οικογένειας και η Τζούλια καλείται να βρει  λύση ώστε να μη χαθεί η βιοτεχνία του πατέρα της, που μοιάζει να βρίσκεται σε αδιέξοδο λόγω των δυσχερών συνθηκών. 


Η Σάρα, μια επιτυχημένη δικηγόρος, χωρισμένη μητέρα τριών παιδιών ζει στο Μόντρεαλ και στη δουλειά της μοιάζει να είναι αναντικατάστατη. Σε μια στιγμή όμως όλα θα ανατρέπουν καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με κοινωνικό και εργασιακό αποκλεισμό όταν ανακαλύπτει πως πάσχει από καρκίνο. 

"Η πλεξούδα" είναι ένα βιβλίο για τη δύναμη  της ψυχής που μου άρεσε πολύ!


"Η Ιταλίδα σύζυγος" Kate Furnivall εκδόσεις "Κλειδάριθμος" 



Ένα ηλιόλουστο πρωινό του Οκτώβρη του 1932 η Ιζαμπέλα μια αρχιτέκτονας που σχεδιάζει μεγαλοπρεπή κι επιβλητικά κτήρια για την Ιταλία του Μουσολίνι κάθεται αμέριμνη στην πλατεία της Μελίνα όταν μια άγνωστη γυναίκα την πλησιάζει της ζητάει να προσέχει για λίγο την κόρη της, ανεβαίνει στον πύργο του ρολογιού της πόλης και βουτάει στο κενό. 

Αυτό το τραγικό γεγονός θα ξυπνήσει θλιβερές μνήμες στην  Ιζαμπέλα  θα την ωθήσει να ερευνήσει βαθύτερα το παρελθόν αλλά και να προσταύσει το κορίτσι. Μαζί με το Ρομπέρτο που αναλαμβάνει να φωτογραφίσει την νεκρή  γυναίκα που αυτοκτόνησε θα ανακαλύψουν κρυμμένα κι επικίνδυνα μυστικά που θα αλλάξουν τις ζωές τους για πάντα. 

Το μυθιστόρημα "Η Ιταλίδα σύζυγος" μου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος χωρίς να με κουράσει έχει αγωνία, ανατροπές και διαβάζεται ευχάριστα! 
Εξαιρετικό βιβλίο! 

Καλές αναγνώσεις! 


















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Η υψηλότερη μορφή άνοιξης!!!