Βάφλες χωρίς γλουτένη



Καλό μήνα αγαπημένη μπλογκογειτονιά! 
Ο καιρός είναι λιγάκι μουντός αλλά ο Ιούνιος  ήρθε και σίγουρα θα φέρει μαζί του πολλές ηλιόλουστες μέρες. Σκέφτηκα σήμερα να φτιάξουμε μαζί ένα πρωινό πολύ νόστιμο και χωρίς γλουτένη ελπίζοντας ότι αυτή θα είναι η  τελευταία βροχερή μέρα του καλοκαιριού. 

Βάφλες χωρίς γλουτένη :

2  κούπες γάλα χωρίς λακτόζη 

2  1/2  κούπες αλεύρι self raising white flour Χωρίς γλουτένη 

2  μικρά αυγά ή ένα μεγάλο 

1/2 κουταλάκι αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν 

1   κουταλιά σούπας  καστανή ζάχαρη 

2-3  κουταλιές λάδι ή λιωμένο βούτυρο

1 βανίλια 


Διαδικασία :

Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και μετά προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο μαζί με το γάλα και το λάδι δημιουργώντας ένα χυλό σχετικά πιχτό. 
Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λέπτά να ξεκουραστεί, λαδώνουμε  τη βαφλιέρα μας και ψήνουμε  μέχρι να πάρουν  ωραίο χρώμα για λίγα λεπτά. 




Με τον ίδιο χυλό φτιάχνουμε. και κρέπες αφού πρώτα έχουμε προσθέσει μισή κούπα γάλα επιπλέον. 

*Τη συνταγή τη βρήκα σε ένα φυλλάδιο που υπήρχε μέσα στη βαφλιέρα (izzy) που αγοράσαμε για το σπίτι μας. Απλά εγώ την προσάρμοσα στο "δικό" μου αλεύρι. 

Καλό μήνα! 


 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής

Η υψηλότερη μορφή άνοιξης!!!

Το Σαρανταβότανο