Τα πασχαλινά γλυκά της μαμάς χωρίς γλουτένη


Χρόνια πολλά αγαπημένη μπλογκοπαρέα!
 Η πρώτη Ανάσταση έγινε στις εκκλησίες, τα σπιτικά μας μυρίζουν Πάσχα κι εγώ σας έχω υποσχεθεί να σας δώσω τη συνταγή για τα σμιρνέικα κουλουράκια χωρίς γλουτένη και να σας πω τις εντυπώσεις μου για το τσουρέκι... Φέτος για να είμαι ειλικρινής δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία του ζυμώματος για τσουρέκι χωρίς γλουτένη επειδή δεν μου πετυχαίνει πάντα. 



Ευτυχώς βρήκα. ΕΔΏ μια πολύ εύκολη συνταγή και πραγματικά έγινε φανταστικό! Τόσο στη μυρωδιά όσο και στην υφή του!




 Παρόλο που το έφτιαξα τη Μεγάλη Πέμπτη παραμένει αφράτο. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα όμως είμαι σίγουρη πως είναι νόστιμο!  Μπορεί να μην είναι το σχέδιο του πλεξούδα όμως πραγματικά αυτό που έχει σημασία είναι η γεύση σε κάθε δημιουργία μας!  Δοκιμάστε το είναι εύκολο και μύρισε μαχλέπι όλο το σπίτι! 
Εγώ το στόλισα με γλάσο φτιαγμένο από χυμό πορτοκαλιού και άχνη ζάχαρη και του πρόσθεσα ένα κόκκινο αυγό μαζί με χρωματιστό κομφετί...



Τα υλικά για τα κουλουράκια μου :


125 γραμμάρια βούτυρο ghee 
3/4 κούπας ζάχαρη 
1 κουταλιά της σούπας μπράντι 
1 κουταλάκι  μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 αυγό 
 χυμό από μισό πορτοκάλι 
1 βανίλια 
3 κούπες αλεύρι self raising white flour Χωρίς γλουτένη 


Για την επάλειψη

1 κρόκος αυγού




Διαδικασία :
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα ρίχνουμε το αυγό και το χυμό ανακατεμένο με τη σόδα...  Μετά ρίχνουμε το μπράντι και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και τη βανίλια. 
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο περίπου... έπειτα αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς μεχρι να ροδίσουν.


Καλή Ανάσταση με αγάπη και Φως Χριστού! 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα