Πασχαλινά μπισκοτόσπιτα

Καλημέρα. Ξημερώματα Μεγάλης Τετάρτης. Βροχερός ο καιρός κι αν ανοίξω το παράθυρο οι μυρωδιές από τους λεμονανούς και τις βιολετες θα κατακλύσουν το σπίτι. Πολλές φορές οι συννεφιές μας δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσουμε. Έτσι κι εγώ έφτιαξα μπισκοτόσπιτα για αυτά τα γλυκά πασχαλινά πλασματάκια... να έχουν κι εκείνα ένα καταφύγιο μέσα στην τόση βροχή. 



Τα έφτιαξα όπως τα Χριστούγεννιάτικα σπιτάκια με Πτι - Μπερ και τα κόλλησα με γλάσο που έγινε με τον εξής απλό τρόπο : Βάζουμε σε μια κούπα άχνη ζάχαρη δύο τρεις κουταλιές νερό λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα πηχτό γλάσο. Δημιουργούμε τα σπιτάκια και τα  κολλάμε. Τέλος στολίζουμε με χρωματιστό κομφετί... 


Δόξα τω θεώ καταφέρνουμε να πηγαίνουμε στην εκκλησία κάθε βράδυ και Παρόλες τις δυσκολίες πήγαμε  με το Μανόλη στο κέντρο και πήραμε τα μπαχαρικά που χρειαζόμαστε για τα πασχαλινά μας γλυκά. Φτιάξαμε τα κουλουράκια μας και μύρισε το σπίτι Πάσχα. 







Φέτος σκέφτηκα να βάψουμε τα αβγά μας με κρεμμυδόφυλλα αλλά στο μπαχαροπωλείο βρήκα κάποιες χρωματιστές κλωστές που μου κίνησαν το ενδιαφέρον και τις πήρα για να δημιουργήσουμε λιγάκι ξεχωριστά αβγουλακια.  



Επίσης δε μπόρεσα να αντισταθώ σε ένα ένα μπουκέτο Λεβάντας. 



Καλό ξημέρωμα! Από μένα το βιβλίο μου και το Μανιτάρι. 







 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής