Ένα κόκκινο αυγό για τον Καίσαρα Τιβέριο


Ένα γρήγορο κι εντυπωσιακό ιστιοφόρο φτάνει στο λιμάνι της όμορφης κι αυτοκρατιρικής Ρώμης. Έχει ταξιδέψει πολύ καιρό στα νερά της Μεσογείου για να  μεταφέρει μπαχαρικά και πολύτιμα εμπορεύματα της Ανατολής.




Από την ξύλινη σκάλα του κατεβαίνουν δύο Μαρίες. Δύο γυναίκες από τη Γαλιλαία που  έχουν έρθει στην πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας για για να συναντήσουν τον Καίσαρα Τιβέριο και να του μιλήσουν για το Θαύμα της Ανάστασης του Χριστού.






Έτσι, λίγες ώρες αργότερα θα ξεκινήσει ένα έθιμο που θα γίνει για πάντα το  σύμβολο του Πάσχα. Το βάψιμο των Κόκκινων Αυγών.

 Καλημέρα αγαπητή παρέα του Σαββάτου Χρόνια πολλά βοήθεια μας η Παναγία Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!

 Σήμερα στις 10 :30 στους 99,7 στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης διαβάζουμε το υπέροχο ανάγνωσμα της αγαπημένης Άννας Ιακώβου  "Ένα Κόκκινο αυγό για τον Καίσαρα Τιβερίου"των εκδόσεων Αθως που μας διηγείται την  ιστορία της Ανάστασης του Χριστού με έναν ξεχωριστά τρόπο. Το βιβλίο περιέχει υπέροχες χρωμοσελίδες και δραστηριότητες για τα παιδιά. 


Στο κανάλι της εκπομπής" Άγιοι Τόποι εκεί όπου έστησαν οι Αχραντοι Πόδες του Κυρίου μπορείτε να δείτε. ΕΔΏ 
 τα προσκυνήματα στο Όρος των Ελαίων και να την ιστορία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής. 



Επίσης μέσα στο Σαββατοκύριακο μπορείτε να αρχίσετε να ετοιμάζετε τις  κσρτούλες σας  για το Πάσχα σας έχω εκτυπώσιμο   ΠΑΤΉΣΤΕ ΕΔΏ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΆΒΕΤΕ





 Δείτε  εδώ πως θα φτιάξετε την πασχαλινή φωλιά 



Κι εδώ δείτε μια πρόταση για  ακόμα ένα υπέροχο βιβλίο. 



 ΥΓ. Η εκπομπή μεταδίδεται σε επανάληψη κάθε Πέμπτη στις 20:00

Σχόλια

  1. Μοναδικό, υπέροχο και αξίζει να το ακούσετε και με την υπέροχη φωνή της Πρεσβυτέρας μου Ειρήνης από το Ραδιόφωνο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης... Καταπληκτική!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ είναι πολύ ωραίο βιβλίο! Ευχαριστώ πολύ Μανόλη μου!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα