Μπισκότα της Αγίας Γραφής με εκτυπώσιμη συνταγή


 Γειά σου αγαπημένη μου παρεούλα! Εύχομαι να είστε καλά! Ο καιρός είναι λιγάκι  μουντός και βροχερός τις τελευταίες μέρες όμως ότι κι αν κάνει η συννεφιά η άνοιξη είναι μια ανάσα... Εύχομαι να επιστρέψει γρήγορα η λιακάδα ώστε να ησυχάσουμε κι εμείς από τις διάφορες περιπέτειες μας... Η υγεία μας, ακόμα μας πιλατεύει! Ο τελευταίος που αρρώστησε είναι ο Μανόλης.... Δυστυχώς τον  ταλαιπωρεί μια φαρυγγίτιδα ένας επίμονος βήχας, λίγα δεκατάκια και γι'αυτο έχασε τη χθεσινή εκδρομή με το σχολείο του. 
 

 Η μαμά λοιπόν, έπρεπε να ετοιμάσει χλιαρά ροφήματα, θρεπτικά γεύματα  και μια υγιεινή λιχουδιά. 


Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω μπισκοτάκια που θα είναι νόστιμα αλλά να μας δίνουν και την ευκαιρία να διαβάσουμε  ιστορίες από την Αγία  Γραφή που τόσο αγαπάμε ώστε να νιώσουμε καλύτερα. 

Παρέα με το Μανόλη που ανέλαβε να ψάξει να βρει τα υλικά που χρειαζόμασταν  για τη συνταγή, φτιάξαμε "Μπισκότα της Αγίας Γραφής" 


Η διαδικασία της δημιουργίας αυτών των ιδιαίτερων και πρωτότυπων μπισκότων αποτελεί μια όμορφη και ωφέλιμη  δραστηριότητα για τα  παιδιά ιδιαίτερα όταν υπάρχει στο σπίτι μια Αγία Γραφή σε πολύ κατανοητή για εκείνα μετάφραση. 






Ο Μανόλης χάρηκε ιδιαίτερα όταν του έδωσα την ιδέα να αναζητήσει τις λέξεις που λείπουν από τα εδάφια και να βρει τα συστατικά που χρειάζονται για να φτιάξουμε τη συνταγή.

Τα μπισκοτάκια μας έγιναν πολύ μυρωδάτα μαλακά και νόστιμα όπως με διαβεβαίωσε 



Σκεφτήκαμε λοιπόν να σας δώσουμε μια εκτυπώσιμη συνταγή έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα να ψάξετε μαζί με παιδιά σας τις λέξεις που λείπουν από τα εδάφια και  μαζί με τα πασχαλινά κουλουράκια να φτιαξετε Μπισκότα της Αγίας Γραφής. 



 *Στα μπισκοτάκια αυτά, η ζύμη είναι κολλώδης και γι'αυτο τα τοποθετούμε στο ταψί με ένα κουτάλι ή τα  πλάθουμε με βρεγμένα χέρια. Επίσης να σας υπενθυμίσω πως το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ αραιό γιατί θα απλώσουν και θα ενωθούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 



Ευχαριστώ πολύ τον άντρα μου που με βοήθησε να εντοπίσω τα σωστά εδάφια και που είναι δίπλα μου σε οτιδήποτε τον χρειαστώ! 


Η συνταγή είναι αφιερωμένη με πολλή αγάπη στο τμήμα ένταξης και στη θεατρική ομάδα του σχολείου. 


Υ. Γ.  Σήμερα στην εκπομπή "Κόκκινη Κλωστή" στις 10:30 στους 99,7 στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης διαβάσαμε ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο : "Το πρώτο Πάσχα" της Φωτός Σκορδά από τις εκδόσεις "Ακρίτας"  την ιστορία του πρώτου Πάσχα όπως μας τη διηγείται ο γλυκός Παπουράκος. 

Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή σε επανάληψη την Πέμπτη στις 20:00. 


 





















Σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο! 







 













 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα