Η Αγάπη φέρνει την άνοιξη




Σε ένα μικρό πανέμορφο  χωριό φωλιασμένο σε μια καταπράσινη πλαγιά δίπλα σε ένα κελάριστο ποτάμι π
ου τραγουδούσε είχε φτιάξει το σπιτάκι του ένας μυλωνάς. Άλεθε το σιτάρι σε αλεύρι  το χωριό του ζούσε ευλογημένο, οι άνθρωποι τραγουδούσαν και δοξολαγούσαν το Θεό. 


Ώσπου έφτασε η μέρα που η ψυχή του καλόκαρδου και τίμιου μυλωνά πέταξε για τον ουρανό και τότε ξεκίνησε μία εποχή δύσκολη για όλους. Η νέα κατάσταση έφερε τη διχόνοια, τη μιζέρια, κι έναν ατέλείωτο χειμώνα που πάγωσε τις καρδιές .




 Μέχρι που έφτασε ο Μάης, πλησίαζε  το Πάσχα αλλά σε ολόκληρο το χωριό επικρατούσε μια ανεξήγητη βαρυχειμωνιά. Αντί η γη να ανθίζει, να έρθει η άνοιξη για υποδεχτούν τον Αναστημένο Χριστό η φύση και οι  ψυχές των ανθρώπων, το χιόνι πάγωνε ακόμα τα βουνά κι απλωνόταν στον ξερό κάμπο. 


 Και τότε έγινε κάτι παράξενο. Σε μια μικρή αυλίτσα του χωριού, υπήρχαν ανθισμένες παπαρούνες και ο αέρας μύριζε μελισσοκέρι. Το γεγονός παραξένεψε τους  ανθρώπους και κάνεις δε μπορούσε να δώσει μια εξήγηση. 


Μέχρι που ήρθε η βραδιά της Ανάστασης και αγάπη για το Θεό μαζί με τη δύναμη της αλληλεγγύης έδωσε τέλος στο χειμώνα. Τα λιβάδια άνθισαν και το Πάσχα έφερε την ομόνοια, τη μετάνοια τη  συγχώρεση και την  ευλογία.



Καλημέρα σας! Σήμερα στις 10:  30 στον
 Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης  στους 99,7 στα FM διαβάζουμε το υπέροχο βιβλίο
 «Η αγάπη φέρνει την άνοιξη» της Σταυρούλας Κάτσου-Καντάνη από τις εκδόσεις Θύρα, μία όμορφη πασχαλινή διδακτική ιστορία, που μιλάει για την δύναμη της αγάπης και της πίστης.



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής