Ένα νόστιμο φαγητό για το Σαββατοκύριακο

Γειά σας φίλοι μου! Βρισκόμαστε στο  τελευταίο Σαββατοκύριακο που τρώμε κρέας και σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή που φτιάχνω στο σπίτι μας και αρέσει πολύ στα αγόρια μου : Χοιρινό με πορτοκάλι μουστάρδα και μέλι. Πάμε να δούμε πώς γίνεται; 


ΥΛΙΚΆ για το φαγητό 
2  κιλά χοιρινό για ψητό 
1 κιλό πατάτες 
4 καρότα  
1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο 

Υλικά για τη σάλτσα :

1 1/5   κούπα  χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα χυμό λεμόνι
3  κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι 
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία :  
Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής: τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύοντας πολύ καλά  ώστε να ομογενοποιηθούν. 
Τοποθετούμε το κρέας στη γάστρα ή σε ένα ταψί , το αλατοπιπερώνουμε  και το περιχύνουμε με τη σάλτσα. 
Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας ή σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και σιγοψίνουμε το φαγητό μας για 1-1/2  ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς. Κατά διαστήματα ανοίγουμε το καπάκι  ή το αλουμινόχαρτο και περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα, ξανακλείνουμε  και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Ετοιμάζουμε  τις πατάτες, τα καρότα και όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο αλατοπιπερόνουμε και περιχύνουμε τις πατάτες και τα καρότα με το λιωμένο βούτυρο και τα  τοποθετούμε στο σκεύος με το κρέας. Ψήνουμε για ακόμα 1 περίπου , δυναμώνοντας το φούρνο στους 200 βαθμούς συνεχίζοντας να περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα... 

Το φαγητό μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο! 
 





Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα