Ο Καλλίστρατος και οι περιπέτειες των χαρισμάτων"-      Αχ, παραμυθά μου, είπε τότε μια ηλικιωμένη γυναίκα, μέσα στις τόσες περιπέτειες της ζωής, άραγε νιώθουμε τι τα κάνουμε τα χαρίσματα;
-      Ναι, πολλές οι περιπέτειες της ζωής κι άλλες τόσες οι περιπέτειες των χαρισμάτων, μα αν έχουμε τον νου μας, θαρρώ πως νιώθουμε.

-      Τότε, εσύ που έχεις το χάρισμα να φτιάχνεις παραμύθια για τις παραβολές, μπορείς να μας πεις κι ένα για τις περιπέτειες των χαρισμάτων; παρακάλεσε ένα κορίτσι με φακίδες.

-      Θα σας πω, πώς δε θα σας πω; Ας ταξιδέψουμε, λοιπόν, με το νου μας σε μια μακρινή χώρα της Ανατολής και στα παλιά τα χρόνια…


Έγειραν τα παιδιά στις αγκαλιές των μανάδων τους κι εκείνες στις αγκαλιές των αντρών τους, κι αφού όλοι αγκαλιάστηκαν, ξεκίνησε ο Καλλίστρατος το παραμύθι.

Ζούσε κάποτε σ’ εκείνα τα μέρη, ένας βασιλιάς μ’ ένα σπάνιο όνομα. Ασύγκριτο τον έλεγαν, κι ήταν πράγματι ασύγκριτη η δικαιοσύνη, η σοφία, αλλά κι η αγάπη που είχε για τους υπηκόους του, κι ακόμα παραπάνω για τους τρεις υπηρέτες του: τον Αλή, την Ευφροσύνη και τη Λεϊλά…"


Καλημέρα αγαπημένοι μου φίλοι! Σήμερα στις 10:30 το πρωί στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς  Αρχιςπισκοπης Κρήτης στους 99,7 θα μας κρατήσει συντροφιά ένας πολύ αγαπημένος παραμυθάς. Ο Καλλιστρατος και μας διηγείται με το δικό του τρόπο ένα παραμύθι για την Παραβολή των Ταλάντων. Δείτε εδώ μια υπέροχη βιβλίοπρόταση για μεγάλους. 

Καλή Ακρόαση!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Τρελή ζύμη" χωρίς γλουτένη

"Είσαι Χόπκινς;"

Η Βασιλική Νευροκοπλή στην "Κόκκινη κλωστή"