"Η αποκάλυψη του Πορφυρού Κώδικα"

 

Κωνσταντινούπολη 840 μ. Χ. 
Σε μια  ταραγμένη εποχή γεμάτη διωγμούς για  όσους πιστούς τιμούν τις άγιες εικόνες ένα νεαρό αγόρι ο Ανδρόνικος γιος του Δρουγγάριου του αυτοκράτορα Θεοφίλου μαθητεύει στην ξακουστή Μονή  Στουδίου το περίφημο Μοναστήρι των Ακοίμητων Μοναχών δίπλα  πατέρα Γεράσιμο τον καλλιγράφο της Μονής. Δάσκαλος και μαθητής ετοιμάζουν έναν πολύτιμο  Πορφυρό Κώδικα Τετραευαγγελίου, για να προσφερθεί ως δώρο στην ονομαστική εορτή της αυτοκράτειρας.

Κι ενώ η εικονομαχία μένεται γύρω τους και το νεαρό παλληκάρι είναι υποχρεωμένο να διαλέγει  τους φίλους του από συγκεκριμένες οικογένειες, εκείνο αναπαύεται με την παρέα της Ειρήνης βρίσκοντας συχνά καταφύγιο στο φτωχικό της σπίτι. Ο καιρός περνάει, κι όταν ο Πορφυρός Κώδικας είναι έτοιμος να παραδωθεί  τα πάντα ανατρέπονται. 

Ο Πατέρας Γεράσιμος χάνεται και μαζί του εξαφανίζεται  το σπάνιο Τετραευαγγέλιο. Στα χέρια του Ανδρόνικου και της Ειρήνης  μένει μόνο μια επιστολή με τέσσερα ευαγγελικα χωρία, που έγραψε για τον  Ανδρόνικο ο μάρτυρας μοναχός. 
Η  αποστολή των δύο παιδιών, είναι να ανακαλύψουν πού βρίσκεται κρυμμένος ο Πορφυρός Κώδικας βαδίζοντας σε έναν  επικίνδυνο δρόμο που κρύβει θανάσιμους κινδύνους και πονηρούς εχθρούς. 


 Γειά σας αγαπημένοι μου φίλοι. 
Σήμερα  θα σας μιλήσω για το υπέροχο ιστορικό μυθιστόρημά "Η αποκάλυψη του πορφυρού κώδικα" της Ευγενίας Χατζηθανάση- Ρέππα των εκδόσεων "Άθως". Ένα βιβλίο που ενώ απευθείνεται κυρίως στο εφηβικό αναγνωστικό κοινό πιστεύω ότι διαβάζεται ευχάριστα κι από εμάς τους μεγαλύτερους  βιβλιόφιλους. 
Ένα μυθιστόρημα που μου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον από την πρώτη  μέχρι την τελευταία σελίδα και  με συγκίνησε πολύ Το βιβλίο περιέχει πολλά ιστορικά στοιχεία χωρίς να κουράζει είναι γεμάτο μυστήριο, αγάπη, πολλές περιπέτειες , και ανατροπές.  Ένα ποιοτικό ανάγνωσμα που σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!



Σχόλια

  1. Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.
    Ευχαριστούμε Ειρήνη που πάντα έχεις κάτι όμορφο να μας προτείνεις. Καλό και ευλογημένο μήνα να έχουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής