Τα τείχη που έγιναν ζεστή αγκαλιά

"Ήταν κάποτε μια όμορφη, παραθαλάσσια πόλη. Ολόγυρα ήταν προστατευμένη από ψηλά τείχη, που εχθρός κανείς δεν τολμούσε να τα διαβεί. Τα παιδιά έπαιζαν ξέγνοιαστα στα καταπράσινα πάρκα και στις όμορφες αυλές των σχολείων, ενώ οι μεγάλοι περνούσαν ανέμελα μέσα κι έξω από τα σπίτια τους όλες τις μέρες του χρόνου.


Ποτέ δεν είχαν περάσει τη Μεγάλη Πύλη του τείχους, που τους προστάτευε από εχθρικές επιθέσεις. Έτσι η ζωή κυλούσε ήρεμη κι ευτυχισμένη.


Μέχρι που ήρθε εκείνος ο παράξενοι επισκέπτης... Και τότε η Μεγάλη Πύλη άνοιξε μια για πάντα και το τείχος έγινε μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης."


 Καλημέρα αγαπημένοι μου φίλοι! Σήμερα στις 10:30 στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπης Κρήτης στους 99,7 διαβάζουμε - παρουσιάζουμε το υπέροχο βιβλίο της Κατερίνας Μουρίκη" Τα τείχη που έγιναν ζεστή αγκαλιά " των εκδόσεων" "Αθως".  Ένα ευαίσθητο ανάγνωσμα για τα παιδιά του πολέμου που μας περιγράφει τις δυσκολίες των οικογενειών αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς για να γλυτώσουν από τις σφαίρες. Ένα βιβλίο που ίσως καταφέρει να ανοίξει ένα παράθυρο στο τείχος της καρδιάς μας και  να νιώσουμε τι υπάρχει στις γειτονιές του ξεριζωμού που μπορεί να βρίσκονται ακόμα και δίπλα μας. 



Καλή Ακρόαση!

Και για τους ακροατές που δε προλαβαίνουν   να παρακολουθούν  την "Κόκκινη κλωστή" τα πρωινά του Σαββάτου, η εκπομπή μεταδίδεται σε επανάληψη κάθε Πέμπτη στις 20:00 το βράδυ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής