"Ποιός έκλεψε τα Δώρα των Μάγων;"


Πλησίαζαν οι γιορτές των Χριστουγέννων αλλά η Μυρσίνη, ένα κοριτσάκι που φοιτούσε στις πρώτες τάξης του δημοτικού σχολείου  ήταν θλιμμένη.



 Στο σπίτι τους οι γονείς της μιλούσαν συνέχεια για την αρρώστια της μικρής ξαδέρφης της, της Μυρτώς που κάθε μέρα η κατάσταση της υγείας της πήγαινε πρός το  χειρότερο


Το μόνο μπορούσε να κάνει το κοριτσάκι για να ανακουφίσει  τον πόνο της αγαπημένης ξαδέρφης ήταν να προσεύχεται και να ελπίζει σε ένα θαύμα. 


Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα η δασκάλα στο σχολείο  της Μυρσίνης είπε στα παιδιά πως εκείνη τη χρονιά  θα είχαν τη μεγάλη  ευλογία στην πόλη τους να  προσκυνήσουν τα θαυματουργά Τίμια  Δώρα των Μάγων που οι Σοφοί από την Ανατολή προσέφεραν στο μικρό Χριστό. 


 Όλοι οι μαθητές άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ιστορικές πληροφορίες που τους είπε η δασκάλα τους και όταν τελείωσε το σχολείο, η Μυρσίνη επέστρεψε στο σπίτι της με μια γλυκιά ελπίδα μέσα  στην καρδιά της. 


Το απόγευμα εκείνης της μέρας το μικρό κοριτσάκι με τη μητέρα του πηγαίνουν στη νυχτερινή ακολουθία για προσκυνήσουν τα Δώρα των Μάγων και να παρακαλέσουν το  νεογέννητο Χριστό να θεραπεύσει την άρρωστη Μυρτώ. Όμως, την ώρα που περιμένουν τη σειρά τους για να ασπαστούν τα μυροβλύζοντα Δώρα, μια παράτολμη σκέψη περνάει από το μυαλό της Μυρσίνης. Αν έπαιρνε τα Δώρα μαζί της την ώρα που νόμιζε πως  δεν την έβλεπε κανείς και τα πήγαινε στη Μυρτώ, θα μπορούσε άραγε να θεραπευτεί;



Καλημέρα αγαπημένη βιβλιόφιλη μπλογκογειτονίτσα! 

Το βιβλίο "Ποιός έκλεψε τα Δώρα των Μάγων; " της Σταυρούλας Κάτσου Καντάνη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Άθως Παιδικά" είναι ένα συγκινητικό παιδικό ανάγνωσμα που μας άρεσε πολύ!  


Ένα βιβλίο με πολλές ενδιαφέρουσες ιστορικές πληροφορίες και παραδόσεις για τους τρεις Μάγους, την πορεία των Τιμίων Δώρων τους στο πέρασμα των αιώνων κι ένα τρυφερό ανάγνωσμα για την παιδική άδολη αγάπη την πίστη και την προσευχή. Περιέχει παιχνίδια χρωμοσελίδες και  κρυπτόλεξα. 
Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! 





Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα