Αγαπημένα χριστουγεννιάτικα βιβλία


Καλησπέρα αγαπημένοι μου φίλοι! Τι γρήγορα που περνάει ο καιρός! Βρισκόμαστε μια ανάσα από τα Χριστούγεννα και θέλω να σας παρουσιάσω τρία νέα βιβλία  που διαβάσαμε με το Μανόλη αυτές τις μέρες και μας άρεσαν πολύ!



"Ημερολόγιο Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς Φώτων"  της Μαρίας Νουβάκη- - Κωνσταντίνου  από τις εκδόσεις "Εαρ"


Πρόκειται για ένα  ξεχωριστό ημερολόγιο που αρχίζει από την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη και ολοκληρώνεται τη γιορτή των Θεοφανείων. 



Ένα πραγματικά υπέροχο βιβλίο που περιέχει όμορφες ιστορίες  για τις ζωές των Αγίων που συναντάμε στο Συναξάρι του Δεκέμβρη, περιέχει επιτραπέζιο παιχνίδι,  κάλαντα  ωραίες κι εύκολες κατασκευές ,συνταγές και χειροτεχνίες για την κάθε μέρα ξεχωριστά. 

Επίσης έχει πατρόν,  και  μια υπέροχη κατασκευή για να φτιάξουμε τη δική μας Φάτνη έχει όμορφη εικονογράφηση και είναι πολύ καλοδουλεμένο βιβλίο. 




Εμείς αργήσαμε να το βρούμε εδώ στο Ηράκλειο όμως ακόμα και τώρα θα μας κρατήσει υπέροχη συντροφιά! Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Απλά υπέροχο! 




"Μια Φάτνη στον Ψηλορείτη"  της Άννας Ιακώβου από τις εκδόσεις "Άθως παιδικά"



Μια φορά κι έναν καιρό  τα μακρινά εκείνα χρόνια που στα χωριά του Ψηλορείτη δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα και τα παιδιά πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι για να πούνε τα κάλαντα κρατώντας στα χέρια τους φαναράκια λαδιού , οι κάτοικοι σε έναν μικρό οικισμό του αγέρωχου βουνού δεν είχαν δει ποτέ στη ζωή τους Φάτνη. 


Κάποια χιονισμένα  Χριστούγεννα με τσουχτερό  κρύο και το λευκό μανδύα του  χιονιού να έχει  σκεπάσει ολόκληρη την πλάση, ο παπά- Μανόλης που εκτός από εφημέριος του χωριού ήταν και αγιογράφος αποφάσισε να φτιάξει στην αυλή της εκκλησίας ένα σπήλαιο από κορμό ελιάς και μέσα να δημιουργήσει μια Φάτνη. 


Προς μεγάλη απογοήτευση των χωριανών όμως, τα χαράματα των Χριστουγέννων που πήγαν στο ναό για να λειτουργηθούν, ανακάλυψαν ότι κάποιος είχε κλέψει το Θείο Βρέφος.  Οι υποψίες έπεσαν στους ζηλιάρηδες  Πανοχωρίτες ενώ ορισμένοι κοιτούσαν με καχυποψία  ακόμα και τους γειτόνους τους. Τότε, ο Σήφης ένας σκληροτράχηλος αορίτης βοσκός θα αποφασίσει  να  βρει τον κλέφτη και να επιστρέψει το μικιό Χριστό στη Φάτνη του. 

 Το νέο βιβλίο της αγαπημένης Άννας Ιακώβου είναι ένα συμπαθητικό ανάγνωσμα, λιγάκι αστείο και πολύ τρυφερό. Μας πηγαίνει πίσω σε μια εντελώς διαφορετική εποχή τότε  που τα χωριά δεν ήταν έρημα και οι αγνές καρδιές των ανθρώπων ήταν γεμάτες αγάπη για το Χριστό τότε που τα Χριστούγεννα δεν ήταν X-Mas αλλά  η γέννηση του μικιού Χριστούλη  που ήρθε στη γη για να σώσει τσ'αθρώπους και ήτονε κρίμας να εργά  θεσμένος στο χιόνι.
  Ένα βιβλίο γεμάτο με την κριτική ντοπιολαλιά και όμορφες μαντινάδες.  Νομίζω πως αξίζει να το έχει κάθε κρητικό σπίτι για να μας θυμίζει τα χωριά μας και τις ιστορίες που ακούγαμε όταν ήμασταν παιδιά. 



Στο τέλος περιέχει CD και περιλαμβάνει αναλυτικά τη θεατρική διασκευή,με ρόλους σκηνικά και διαλόγους . Μια ωραία ιδέα για χριστουγεννιάτικη γιορτή στα σχολεία της Κρήτης. 




"Θαύμα στη Βηθλεέμ" της Κατερίνας Μουρίκη από τις εκδόσεις "Επιστροφή"



Ο Τωβίτ, ένα παιδάκι χωρίς φωνή και επικοινωνία με τους γύρω του χάνει τους γονείς του και αναγκάζεται από πολύ  μικρός να βόσκει τα κοπάδια του σκληρόκαρδου Αράμ στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας. Το αγοράκι παρόλο που ζει στην απόλυτη φτώχεια και κοιμάται σε μια σπηλιά που το αφεντικό του τη χρησιμοποιούσε  για στάβλο δεν έπαψε ποτέ να ελπίζει και να αγαπά κάθε ζωντανό πλάσμα που βρίσκεται στο δρόμο του . 


Ένα πρωί καθώς οδηγούσε τα ζώα του  στο δρόμο, βρήκε σε ένα χωράφι μια καλαμιά έκοψε ένα μικρό καλάμι και κατάφερε να σκαλίσει μια φλογέρα. Ο Τωβίτ ένιωσε πως απέκτησε φωνή κι έπαιζε υπέροχους μελωδικούς σκοπούς υμνώντας καθημερινά το Θεό. 


Το αγοράκι ήταν ευτυχισμένο κι ενώ  συνέχιζε να ζει μέσα στο στάβλο της Βηθλεέμ και να ταλαιπωρείται  από την πείνα και το κρύο δεν κράτησε ποτέ κακία στο σκληρό αφεντικό του. 
Η σπηλιά του ήταν σκοτεινή  και υγρή  όμως μια παγωμένη νύχτα του Δεκέμβρη στο στάβλο του ήρθε να βρει καταφύγιο  ένα ζευγάρι από τη Ναζαρέτ και η ζωή του μικρού αγοριού αλλάζει για πάντα. 

Το βιβλίο "Θαύμα στη Βηθλεέμ" είναι μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία που μας μιλάει για τις αρετές της  πίστης  της ελπίδα  και της αξιοπρέπειας αλλά και για την αλαζονεία του ισχυρού και την κακή διαχείριση του πλούτου. Έχει υπέροχη εικονογράφηση και στο τέλος περιλαμβάνει χρωμοσελίδα και μια χαριτωμένη κατασκευή. 



Το αγαπήσαμε πολύ και σας το προτείνουμε ! 

Καλές γιορτινές αναγνώσεις! 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής