"Ο Μάγος με τα άδεια χέρια "



Πλησίαζαν τα Χριστούγεννα και η βιτρίνα στο  παλιό παιχνιδάδικο της κυρίας  Ρωξάνης ήταν η ωραιότερη στο κέντρο της πόλης. Ήταν ιδιαίτερη και έμοιαζε βγαλμένη  από σελίδες  ενός μαγευτικού παραμυθιού. 


Λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία, ο Φοίβος και η Αγαύη επισκέφθηκαν το όμορφο και ιστορικό κατάστημα για να θαυμάσουν από κοντά τα εντυπωσιακά ράφια του. 




Μόλις πέρασαν το κατώφλι,τα μικρά αδερφάκια  ένιωσαν πως γύρισαν πίσω στο χρόνο! Οι κούκλες ήταν φτιαγμένες  από πορσελάνη και φορούσαν εντυπωσιακά  ρούχα, τα αμαξάκια  ήταν  ξύλινα και φερμένα από μια μακρινή εποχή ,τα τρένα ήταν  μεταλικά και ταξίδευαν τη φαντασία σε αλλοτινούς καιρούς ενώ τα ζωάκια δεν ήταν λούτρινα αλλά είχαν κουρδιστήρια   και σεργιάνιζαν πέρα - δώθε πάνω στη  φαντασμαγορική βιτρίνα. 



 Τα πάντα ήταν τόσο πολύ όμορφα και ξεχωριστά  που τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, όμως περισσότερο από όλα την προσοχή τους τράβηξε μια παλιά  χάρτινη κούτα που ήταν κρυμμένη στο  βάθος του μαγαζιού πίσω από τα εκθαμβωτικά  παιχνίδια. 



Μέσα της έκρυβε κάτι που στα μάτια του Φοίβου έμοιαζε με ανεκτίμητο θησαυρό! 
Ήταν οι μικρές χειροποίητες κούκλες των Τριών Μάγων που προσκύνησαν το νεογέννητο Χριστό  ζωγραφισμένες στο χέρι  και φτιαγμένες με ξεχωριστό τρόπο από κάποιον επιδέξιο τεχνίτη μιας παλιάς εποχής. Έμοιαζαν σαν καινούργιες αλλά όταν τις παρατήρησε λίγο πιο προσεκτικά είδε πως ο ένας  σοφός από την Ανατολή είχε  σπασμένο πόδι και ένα μεγάλο ράγισμα στο σώμα του. Ήταν ο Μελχιόρ και στα χέρια του κρατούσε το πορσελάνινο κουτί με το Χρυσό που θα χάριζε στο μικρό Χριστό όταν θα έφτανε στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ.




 Οι εβδομάδες περνούσαν, τα παιδιά μετρούσαν αντίστροφα μέχρι να έρθει η μέρα της μεγάλης γιορτής και ανήμερα τα Χριστούγεννα, με έναν εντελώς απρόσμενο τρόπο ο Σοφός της Ανατολής δίδαξε στην Αγαύη και σε όλη την οικογένεια της τι σημαίνει να χαρίζουμε ένα αληθινό δώρο στο Χριστό και στον πλησίον μας. 




Γειά σας φίλοι μου ! Η χριστουγεννιάτικη ιστορία "Ο Μάγος με τα άδεια χέρια" που είναι το πρώτο τα τέσσερα υπέροχα παραμύθια που περιλαμβάνονται στο νέο παιδικό ανάγνωσμα που χάρισε στο βιβλιόφιλο κοινό η μαγευτική πένα του αγαπημένου  Νίκου Ψιλάκη.




 Ένα υπέροχο βιβλίο με τη γοητεία των παλιών παραμυθιών και την μοναδική εικονογράφηση του Τάκη Μόσχου. 



Οι  Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που μας διηγείται ο συγγραφέας έχουν ευχάριστη πρωτότυπη κι ευφάνταστη πλοκή μιλούν στα παιδιά για την αγάπη, την ειρήνη και  την προσφορά της ανιδιοτελούς αγάπης. 




Το βιβλίο "Ο Μάγος με τα άδεια χέρια" του Νίκου Ψιλάκη  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Καρμάνωρ" το αγαπήσαμε πολύ και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! 




*Ο κύριος Ψιλάκης με τίμησε με την εμπιστοσύνη του και με χαρά δέχτηκε να διαβάσω τα βιβλία του στην "Κόκκινη κλωστή" του Ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στους 99,7 
Ένα εκ βαθέων ευχαριστώ! 





Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα