Το κολατσιό της Τρίτης

Γειά και χαρά μπλογκογειτονιά μου! 
Ο Μανόλης κάθε Τρίτη  έχει λιγάκι δύσκολο πρόγραμμα .Μένει στο σχολείο παραπάνω ώρες επειδή συμμετέχει στη θεατρική ομάδα κι όταν τελειώνει  πηγαίνει κατευθείαν στο φροντιστήριο. Γι'αυτό πρέπει να έχει μαζί του λίγο  παραπάνω κολατσιό  από τις υπόλοιπες μέρες. Σήμερα λοιπόν, η μαμά άνοιξε το ντουλάπι, το ψυγείο βρήκε τα υλικά κι άρχισε να ετοιμάζει μπισκότα και πιτάκια  για να τα πάρει μαζί του την Τρίτη. 
Πάμε να στην κουζίνα να δούμε πως φτιάχνονται; 

Αλμυρά κρουασάν 


Υλικά
Για τη ζύμη :
1 φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ λάδι
1 κούπα γάλα 
1 φακελάκι μαγιά 
1 φακελάκι μπέικιν
1 αβγό 
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 1κρόκο για να αλείψουμε τα κρουασάν μας
 
Για τη γέμιση: 
λουκάνικα μικρά 
1 κούπα φέτα το ασπράδι από τον κρόκο που θα αλείψουμε, πιπέρι. 

Διαδικασία: Χτυπάμε το λάδι με το αβγό και διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα.Ανακατεύουμε  τα υλικά μας όλα μαζί και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Ζυμώνουμε κι αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κι ετοιμάζουμε τη γέμιση...Λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι προσθέτουμε το ασπράδι μαζί με λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.


 Φέρνουμε στον πάγκο εργασίας μας και τα λουκανικάκια. Τώρα είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε τα κρουασανοπιτάκια μας ως εξής: Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5  μπαλάκια. 

Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε στρογγυλό χοντρό φύλλο και το χωρίζουμε σε 8 τρίγωνα κομμάτια . 


Βάζουμε  από ένα λουκανικάκι κι από ένα κουταλάκι γέμιση με φέτα εναλλάξ, τυλίγουμε και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.




 Αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο και ψήνουμε για 25' λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. 


Τα Κρουασανοπιτάκια μας είναι έτοιμα και νοστιμότατα! 



Πάμε να δούμε τη δεύτερη συνταγή μας!

 
Μπισκότα δίχρωμα 


Υλικά:
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη άχνη 
2 κρόκους 
4 κουταλιές γάλα
2 βανίλιες 
2 κουταλάκια μπέικιν
3 - 4 κούπες αλεύρι μαλακό 

Επιπλέον 3 κουταλιές της σούπας κακάο 3 κουταλιές της σούπας γάλα

Διαδικασία: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν  και προσθέτουμε τους κρόκους,  το γάλα τις βανίλιες και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. 
Ζυμώνουμε μια ζύμη να μην κολλάει στα χέρια αλλά να μην είναι σκληρή.... 

Τη χωρίζουμε στα δυο και στο ένα κομμάτι προσθέτουμε το κακάο . Αν γίνει πολύ σφιχτή την αραιώνουμε με λίγο γάλα. 

Στη συνέχεια την ανοίγουμε σε δυο χοντρά φύλλα  . Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο και τα τυλίγουμε σε ρόλο. 



Κόβουμε σε φέτες για να σχηματίσουμε τα μπισκότα μας. 


Τα τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά. 

Το κολατσιό της Τρίτης είναι έτοιμο! 






Σχόλια

  1. Εξαιρετικές και οι δυο συνταγές. Θα τις δοκιμάσω κάποια στιγμή.
    Ευχαριστούμε που τις μοιράστηκες μαζί μας :)
    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρίνα μου καλή εβδομάδα. Καλή επιτυχία όποτε τις φτιάξεις. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ....ΝΑ ΤΑ ΓΕΥΤΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΑΣ,ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ😙😙😙

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑΑΑΑΑΑ!!!❤💋❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Βυζαντινό γλυκό" χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη - Μια παλιά συνταγή!

Ο χιονάνθρωπος