Πανηγύρι με τη γύρη





Μια φορά κι έναν καιρό, μέσα σε μια τετράγωνη Κυψέλη  ζούσε η μικρή Μελίνα. 
Μια γλυκιά μελισσούλα με κατακόκκινα μάγουλα και εκφραστικά μάτια. 



Παρόλο που η οικογένεια της την αγαπούσε και τη φρόντιζε πολύ, η μικρή μέλισσα ένιωθε μοναξιά και μόνο κάθε βράδυ στα όνειρα της ήταν πραγματικά ευτυχισμένη. Επειδή η Μελίνα, μόλις έπεφτε να κοιμηθεί έκλεινε τα μάτια της και  δραπετεύε από τα στενά όρια της  κυψέλης. Πετούσε πάνω απ' τα πολύχρωμα λιβάδια ,μύριζε τα  ανθισμένα λουλούδια, τα βότανα και το αρωματικό ρετσίνι των κωνοφόρων δέντρων. 

 
Η οικογένεια της την παρατηρούσε . Το μικρό μελισσάκι παρόλο που δεν είχε βγει ποτέ του έξω στον κόσμο του δάσους, μπορούσε να αναγνωρίζει καλύτερα τις μυρωδιές όλων των αρωματικών φυτών ακόμα και από τις πιο έμπειρες και εργατικές μέλισσες. 


 Γιατί η  Μελίνα δεν ήταν μια συνηθισμένη  μικρή...Είχε την ιδιότητα  που λέγεται αυτισμός και οι αδερφές της, γνώριζαν πολύ καλά πως το  μικρό, γλυκό τους πλάσμα ήταν ένα πραγματικό δώρο για την οικογένεια τους, και ότι με την  απέραντη αγάπη τους και την κατάλληλη βοήθεια η Μελίνα θα άνοιγε τα φτερά της και θα κατάφερνε να φτιάξει τη δική της σταγόνα από μέλι. 


Γειά σου αγαπημένη και βιβλιόφιλη μπλογκογειτονιά!  Σήμερα θα  σου μιλήσω για ένα υπέροχο παραμύθι που με συγκίνησε πολύ. 


Το "Πανηγύρι με τη Γύρη"  ένα  εκπαιδευτικό βιβλίο που επιμελήθηκε με άπειρη  αγάπη και το Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης   "Λυχνοστάτης" και εικονογράφησε με μεγάλη έμπνευση και φαντασία το Κέντρο Ημέρας για Εφήβους και Ενήλικες  με Αυτισμό "Ζωοδόχος Πηγή"


 Μια ιστορία γεμάτη  μυρωδιές, χρώματα, μουσικές, μαντινάδες που μας παρουσιάζει με μια  ευφάνταστη και προσεγμένη γραφή, την κοινωνία των μελισσών και τον τρόπο που δημιουργείται το μέλι.  Πάνω από όλα  όμως, είναι ένα  ιδιαίτερο κι ευαίσθητο ταξίδι στον χαρισματικό  (μα άγνωστο σε πολλούς) κόσμο του αυτισμού.  

Μια υπενθύμιση πως το "φάσμα" δεν πρέπει να μετατρέπεται σε "φάντασμα " και να τρομάζει τις ψυχές μας.  


Ένα  αισιόδοξο παιδικό ανάγνωσμα  που συνοδεύεται από ένα όμορφο επιτραπέζιο παιχνίδι και πρέπει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη. 


 Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα και είμαι σίγουρη πως θα το αγαπήσετε. 




Διαβάστε το μαζί με τα μικρά μελισσάκια σας, τα παιδιά σας, παίξτε το επιτραπέζιο παιχνίδι, και μιλήστε τους για τον τρόπο που πρέπει να στέκονται κοντά  σε κάθε "Μελίνα " που θα συναντήσουν στο σχολείο τους  και χρειάζεται μια μικρή βοήθεια, λίγη παραπάνω υπομονή  κι απέραντη αγάπη.  


Διδάξετε στα παιδιά σας,να αντιμετωπίζουν την ιδιαιτερότητα του αυτισμού ή οποιαδήποτε άλλη, με σεβασμό , για να μπορέσουν και τα λίγο διαφορετικά μελισσάκια να έχουν  όλες τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που τους αξίζουν! 

Καλή Ανάγνωση! 






Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα