"Το χαρούμενο λιβάδι"

 


Μια φορά κι έναν καιρό, σε κάποιο μακρινό λιβάδι ζούσαν ευτυχισμένες δεκάδες υπέροχες λευκές μαργαρίτες. 

Η ομορφιά τους, δημιουργούσε ένα ξεχωριστό τοπίο  χαρίζοντας ένα λεπτό άρωμα στο γλυκό ανοιξιάτικο αεράκι. Όμως, αυτή  η λευκή ομοιομορφία  διαταράσσεται ξαφνικά από την απρόσμενη εμφάνιση ενός διαφορετικού λουλουδιού. Μιας κατακόκκινης παπαρούνας. 


Οι μαργαρίτες, πανικοβάλλονται από την από την άφιξη της και αντιδρούν . Νιώθουν πως απειλούνται και ορισμένες προτείνουν να την ξεριζώσουν και την πετάξουν μακριά από το
 λιβάδι τους.


 Τη λύση έρχεται να δώσει η σοφή γιαγιά - Μαργαρίτα, που γνωρίζει πως σε άλλους τόπους πιο μακρινούς, υπάρχουν λιβάδια που ζούνε ευτυχισμένα λουλούδια με πολλά χρώματα. 


Τους μιλάει  για τη διαφορετικότητα όλων των λουλουδιών, ακόμα κι εκείνων που φαίνονται ολόιδια  προκαλώντας τον έντονο προβληματισμό τους.  Έτσι, μετά από ώριμη και πολύωρη σκέψη, οι μαργαρίτες αλλάζουν τρόπο συμπεριφοράς και προσφέρουν στην  παπαρούνα μια  θέση στο Λιβάδι τους. 



Καλησπέρα αγαπημένοι βιβλιόφιλοι του μπλόγκ μου. Σήμερα σας προτείνω ένα υπέροχο παραμύθι που μας μιλάει για τη διαφορετικά και προσπαθεί με ευφάνταστο  τρόπο να μας παρουσιάσει την ιδέα της διαπολιτισμικότητας . 


"Το χαρούμενο λιβάδι " ένα εξαιρετικό βιβλίο  της Φιλιώς Νικολούδη  εξηγεί με  όμορφα κι απλά λόγια στα παιδιά πως  η ενσωμάτωση ενός  ξένου και διαφορετικού ανθρώπου στη γειτονιά ή στο σχολείο μπορεί να φέρει λίγη περισσότερη ομορφιά και αρμονία στην καθημερινή  ζωή μας.

Σας το προτείνουμε με αγάπη! 



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα