Τα πρώτα βιβλία του Οκτώβρη


Καλησπέρα σε όοολη τη μπλογκογειτονιά! Δυο υπέροχα βιβλία των εκδώσεων "Όπερα" θα σας προτείνω σήμερα που μου άρεσαν πολύ. 

"Ένας γιός" 

Ο μικρός Γκίγε,ζει ευτυχισμένος με την οικογένεια του που τον υπεραγαπά  και η ζωή του κυλάει όμορφα, όμως η καθημερινότητα του ανατρέπεται, όταν ο μπαμπάς του μένει άνεργος και η μαμά του αναγκάζεται να ξενιτευτεί  και να δουλέψει σε μια μακρινή χώρα. Η επικοινωνία της με το Γκίγε είναι πολύ τακτική και το παιδάκι πηγαίνει χαρούμενο στο σχολείο, δείχνοντας με καμάρι στη φίλη του τη Ναζία τα γράμματα και τις κάρτες που λαμβάνει από τη μητέρα του. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά ,μέχρι την ημέρα που ο Γκίγε αρχίζει να ντύνεται με κοριτσίστικα ρούχα και λέει στη δασκάλα του πως όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει η Μαίρη Πόππινς. Οι εκπεδευτικοί του σχολείου παραξενεύονται και αρχίζουν να πιστεύουν πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. 

Μέσα σε μόλις 217 σελίδες, ο Ισπανός συγγραφέας  Αλεχάντρο Παλόμας κατάφερε να με συγκινήσει μα τόσο πολύ! Με ένα βιβλίο γεμάτο τρυφερότητα και άδολη  αγάπη. Ένα υπέροχο μυθιστόρημα για  την τεράστια ψυχική δύναμη που κρύβουν μέσα τους τα παιδιά , για τη φιλία, την μοναδική σχέση μπαμπά - γιου και τη μεγάλη βοήθεια που μπορεί να δώσει μια δασκάλα στα παιδιά της. 
Δεν θα πω τίποτα παραπάνω για την υπόθεση του βιβλίου ... Απλά Διαβάστε το!
Αξίζει! 




"  Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία"


"Μια φορά κι έναν παλιό καιρό, σε μια πολύ μακρινή χώρα, ζούσε ένας ιππότης που περνούσε για καλό, ευγενικό και στοργικό.
Έκανε όλα αυτά που κάνουν οι καλοί, ευγενικοί και στοργικοί ιππότες.
Πολεμούσε εχθρούς που ήταν κακοί, τρισάθλιοι, μοχθηροί…"

 Ο Ιππότης που ζεί στις σελίδες αυτού του μικρού βιβλίου νιώθει συνεχώς τη μεγάλη ανάγκη να παίρνει επιβεβαίωση και  αποδοχή από όλο τον κόσμο που βρίσκεται γύρω του και κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Έτσι, ο καιρός περνάει και ο συμπαθέστατος ιππότης γίνεται εμμονικός με την αστραφτερή πανοπλία του,ενώ φτάνει το σημείο να μην την αποχωρίζεται ούτε στον υπνο του . 

Αυτή η δυσάρεστη κατάσταση φέρνει μεγάλα προβλήματα  στην οικογένεια του με αποτέλεσμα η γυναίκα και ο γιος του να ξεχάσουν την σιγά σιγά την όψη του. 

Η γυναίκα του  απελπίζεται, και τον προειδοποιεί  πως αν δεν πετάξει την πανοπλία από πάνω του, θα εγκαταλείψει μαζί με το παιδί  το κάστρο τους. Ο Ιππότης με βαριά καρδιά δοκίμασε να βγάλει την σιδερένια  περιβολή από το σώμα του αλλά δυστυχώς, όσο κι αν προσπάθησε η πανοπλία είχε σκουριάσει και κατά συνέπεια ήταν κολλημένη  πάνω του. 

Το γεγονός αυτό οδήγει τον Ιππότη να πάρει το άλογο του, να βγει σε έναν άγνωστο δρόμο και να αναζητήσει τον τρόπο να πετάξει την σκουριασμένη πανοπλία που τον περιβάλει και τον κάνει  δυσλειτουργικό. Το μονοπάτι τον βγάλει σε ένα μεγάλο δάσος όπου θα συναντήσει μαγικά πλάσματα και θα καταφέρει με πολύ κόπο και περιπέτειες να ξεκλειδώσει την καρδιά του και να κατακτήσει το δώρο της ευγνωμοσύνης. 


Καλησπέρα! Πάντα μου άρεσαν τα παραμύθια με τα μαγικά πλάσματα και τα μικρά ζωάκια που μιλούν... Στα παραμύθια πολλές φορές κρύβονται αλήθειες και νοήματα σπουδαία... Γι' αυτό  μου άρεσε και 
" Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία"
του Ρόμπερτ Φίσερ, γιατί είναι ένα μυθιστόρημα γραμμένο σε μορφή παραμυθιού για εμάς τους μεγάλους που  διαβάζεται ευχάριστα μέσα  σε ένα απόγευμα ενώ σίγουρα κάπου ανάμεσα στις σελίδες του, θα συναντήσουμε κάποια μικρά θραύσματα από τις πανοπλίες που έχουμε φορέσει κατά καιρούς. Ένα βιβλίο τρυφερό, με χιούμορ, μιλάει για την ματαιοδοξία, την εμμονή μας να έχουμε ένα τέλειο προφίλ αψηφώντας το τίμημα,  μέχρι που καταλήγουμε να οδηγηθούμε  στη μοναξιά...  Όμως όταν αποδεχτούμε τον εαυτό μας , καταλάβουμε τα λάθη μας και κατανοήσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας, η ευγνωμοσύνη  θα σπάσει κάθε σιδερένιο κομμάτι της πανοπλίας που μας βαραίνει . 

Αυτό το μικρό ροζ βιβλιαράκι μου άρεσε πολύ.❤ Σίγουρα θα αναζητήσω και το δεύτερο μέρος του. 


Καλές αναγνώσεις σας εύχομαι! 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής