Μαμά - Πόππινς



 “In enery job that must be done, there is an element of fun! Find the fun and snap!
The job 'so a game "
 
Γειά και χαρά σε όοολη τη μπλογκογειτονίτσα! Θυμόσαστε  το τραγουδάκι από την πολυαγαπημένη ταινία  με τη μαγική νταντά που ο ανατολικός άνεμος τη μετέφερε στην αυλή ενός σπιτιού ώστε να μετατρέψει την καθημερινότητα της οικογένειας σε παραμύθι;

Νομίζω πως  κάθε μαμά χρειάζεται να γίνει μια  Μary Popins τώρα που άνοιξαν τα σχολεία και οι υποχρεώσεις μας αυξήθηκαν. Όλα γίνονται πιο διαχειρίσιμα όταν προσπαθούμε να δώσουμε λίγη χαρά και μια νότα αισιοδοξίας στην καθημερινότητα μας.
Πολλές φορές τα πράγματα δυσκολεύουν και χρειάζεται υπομονή να βάλουμε τα παιδιά μας σε ένα πρόγραμμα . Μπορεί να μας κουράζει αυτή η κατάσταση και σε συνδυασμό με τις δουλειές του σπιτιού που ποτέ δεν τελειώνουν, υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε ότι θα καταρεύσουμε...

Πάντα όμως  υπάρχει τρόπος να μετατρέψουμε μια άχαρη και κουραστική υποχρεωτική δουλειά  σε αφορμή για διασκέδαση... Ακόμα και το σιδέρωμα.

Αν  για παράδειγμα βάλουμε την αγαπημένη μας μουσική να παίζει κι αρχίσουμε να ακολουθούμε το ρυθμό της μελωδίας τα πάντα γίνονται πιο εύκολα.

Η χαρά στην καθημερινότητα πολλές φορές είναι θέμα επιλογής. Αντί να μουρμουρίζουμε γκρίνιες και παράπονα ας δοκιμάσουμε να σιγοτραγουδάμε!

Με αυτό τον τρόπο, η μυρωδιά του φρεσκοψημένου κέικ, του νόστιμου σπιτικού φαγητού, γίνονται ακόμη  πιο όμορφες! Και τα μπαχαρικά που βάζουμε στα πιάτα μας έχουν κάτι το μαγικό!



 
Έχω βρει πολλές φορές πραγματική χαρά στην κουζίνα μου φτιάχνοντας μπισκότα, και δοκιμάζοντας νέες συνταγές!  Η ζύμη μπορεί να γίνει το καλύτερο αγχολυτικό!  Αλλά και η αγαπημένη μας μουσική, ένα αναμμένο αρωματικό κερί την ώρα που συγυρίζουμε το σπίτι δημιουργεί μια όμορφη ατμόσφαιρα στο χώρο που εργαζόμαστε. Γιατί και η μαμά που βρίσκεται στο σπίτι εργάζεται! Δουλεύει και μάλιστα πολύ! 

Φροντίζει τα παιδιά, το νοικοκυριό, το μαγείρεμα, τα μαθήματα που πρέπει να γίνουν , τις ασκήσεις που πρέπει γραφτούν, τα ρούχα που πρέπει να είναι καθαρά και σιδερωμένα , να μην ξεχάσει τις δραστηριότητες,να παίξει επιτραπέζια, να διαβάσει παραμύθια το βράδυ πριν το ύπνο, και είναι  πάντα εκεί  είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο χωρίς διάλλειμα .

Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν είμαστε χαρούμενες που βρισκόμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά μας , τα μεγαλώνουμε εμείς  οι ίδιες και τα φροντίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε, όμως ας είμαστε ειλικρινείς πολλές φορές νιώθουμε ψυχικά κουρασμένες !

Γι'αυτό , επειδή απαιτείται πολλή ενέργεια στην καθημερινότητα μας ας δημιουργήσουμε όμορφο το χώρο της εργασίας μας!

Γιατί " Σε κάθε δουλεια που πρέπει να γίνει υπάρχει πάντα χώρος για διασκέδαση"  και  "Μια κουταλιά ζάχαρη βοηθά το φάρμακο να πάει κάτω" 



Ας γίνουμε  λιγάκι σαν τη Μαίρη Πόππινς!  Να σιγοτραγουδάμε αντί να γκρινιάζουμε και να προσπαθούμε να εστιάζουμε  στα θετικά της καθημερινότητας μας . Έτσι  μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας παραμυθένιο σπιτικό με απλά πράγματα χωρίς να δυσανασχετούμε.

  Κι όταν έρχονται τα παιδιά μας από το σχολείο θα βλέπουν μια ήρεμη μαμά να τα  περιμένει.  Με τον ίδιο τρόπο, και  λίγη φαντασία μπορεί να  υπάρχει διασκέδαση   και για τις δουλειές  των παιδιών μας...
Για παράδειγμα, να προσπαθήσουν μόνα τους, να  κάνουν μια άσκηση ή να μαζέψουν το δωμάτιο τους και μετά  θα μπορούν να διαλέξουν εκείνα μια ταινία να δούμε,  ή να φτιαξουμε  μαζί το αγαπημένο τους κέικ στην κουζίνα. Ενώ το βράδυ όσο πιο γρήγορα ετοιμαστούν για ύπνο τόσο περισσότερο χρόνο θα έχουμε στη διάθεσή μας να διαβάσουμε παραμύθια.

Έτσι, θα έχουν κι αυτά περισσότερη προθυμία να να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους χωρίς να βαρυγκωμούν.  Δοκιμάστε το!  Εγώ πάντως προσπαθώ.

Supercalifragilisticexcpialidocious



https://youtu.be/X2nPo0_4hkQ






Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα