Τα τυροπιτάκια της μαμάς χωρίς γλουτένη και λακτόζη


Καλό Σαββατοκύριακο μπλογκογειτονιά και καλό μήνα.Τα Κρινάκια της άμμου, το αγαπημένο λουλούδι των Μινωιτών εκείνο που ζωγράφιζαν περίτεχνα στα αρχοντόσπιτα και τα ανάκτορα τους ανθίζει ακόμα στις παραλίες μας.

Η μυρωδιά του μας θυμίζει πως το καλοκαίρι στην Κρήτη θα αργήσει να τελειώσει. 

Αφήνω κι εγώ λοιπόν το παραθυράκι του μπλογκοσπιτιού μου ανοιχτό ώστε  να έρχεται το άρωμα τους στον κόσμο μου, μπαίνω στην κουζίνα και μετά από καιρό θα φτιάξω  μια  συνταγή χωρίς γλουτένη και λακτόζη...

 Μου είχε λείψει τις τελευταίες μέρες η γεύση της τυρόπιτας έτσι άνοιξα το τετράδιο μου, βρήκα μια απλή συνταγή για τυροπιτάκια  που μπορούσα να αντικαταστήσω τα υλικά της με τα αντίστοιχα "δικά" μου και άρχισα να τα ανακατεύω στη μαγική "Λεκανίδα" που έχω για τα ζυμώματα. 



Υλικά:

1 κούπα φέτα Όλυμπος  χωρίς λακτόζη  
 1/5 κούπα ελαιόλαδο
1/5 κούπα γιαούρτι χωρίς λακτόζη Be free total
1 αβγό (το ασπράδι για τη ζύμη ο κρόκος για να αλείψουμε τα πιτάκια) 
2 κούπες φαρίνα  χωρίς γλουτένη των Μύλων Αγίου Γεωργίου. 

Διαδικασία:

Ανακατεύουμε το λάδι το γιαούρτι, το  ασπράδι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη φέτα λιωμένη με το πιρούνι.Ανακατεύουμε   ελαφρά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να επιτύχουμε μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα όχι όμως σκληρή. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια περίπου σαν κεφτεδάκια τα τοποθετούμε σε ταψάκι  με λαδόκολλα τα αλείφουμε  με τον κρόκο  τα ψήνουμε  σε  προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25' με 30 'λεπτά μέχρι να ροδίσουν.   

Τα τυροπιτάκια της μαμάς έγιναν τόοοοσο νόστιμα που εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ από μένα και τα αγόρια μου γιατί δεν έχουν καμιά διαφορά από τα "κανονικά".



  Τι κοιτάς εσύ χαμογελαστή γατούλα; σου μύρισε το τυράκι και βγήκες από τις σελίδες των παραμυθιών που διαβάζω αυτές τις μέρες; Να σου πω ένα μυστικό; όταν θα φτιάξεις τα τυροπιτάκια στα γατάκια σου, όσο λιγότερο παιδέψεις τη ζύμη τόσο πιο αφράτα θα γίνουν. 

Καλά Ψησίματα σε όοοολες τις κουζίνες! 

Φιλιά!  





Σχόλια

  1. Έχω δυσανεξία στη λακτόζη και δεν φαντάζεσαι πόσο χάρηκα γι' αυτή τη συνταγή.
    Φαίνονται υπέροχα, μπράβο σου.
    Πάντα να απολαμβάνετε ωραίες στιγμές και γεύσεις.
    Πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου δοκίμασε σε να τα φτιάξεις και θα δεις ότι δεν έχουν καμιά διαφορά από τα τυροπιτάκια τα κλασικά! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής