Γειά σας φίλοι μου! Πριν λίγες μέρες που είχαμε επέτειο γάμου με τον άντρα μου ήθελα να φτιάξω ένα γλυκό που να μπορέσω να φάω κι εγώ. Σκέφτηκα λοιπόν κάτι κλασικό που να μην έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και έτσι δημιουργήθηκε ένα "Βυζαντινό" χωρίς γλουτένη και λακτόζη που όμως δεν υστερεί σε γεύση από την "κανονική" του εκδοχή. Πάμε να δούμε πως το φτιάχνουμε : Υλικά για την βάση : 3 κούπες (δοσομετρικές) πολέντα 1 κούπα γάλα χωρίς λακτόζη 2 κουταλάκια μπέικιν χωρίς γλουτένη ξύσμα ενός πορτοκαλιού μισό κουταλάκι σκόνη μαστίχα (προαιρετικά) Υλικά για το σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 3 κούπες νερό Φλούδες από ένα πορτοκάλι 1 ξυλάκι κανέλας Υλικά για την κρέμα 750 ml γάλα χωρίς λακτόζη Μισή κούπα ζάχαρη 3 αυγά 1/ 3 κούπας νισεστέ χωρίς γλουτένη 125 γρ. μαργαρίνη χωρίς γλουτένη 2 βανίλιες Κανέλα για το γαρνίρισμα Εκτέλεση για την βάση : Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειά
Μου άρεσε πολύ και το επιτραπέζιο και η λεμονάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ξαναπάμε!!
Διαγραφή