Παιδικά Πασχαλινά Κουλουράκια


Καλησπέρα! Μέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και οι νοικοκυρές ετοιμάζουν τα πασχαλινά γλυκά για τις οικογένειες τους. Είναι ευκαιρία για την κάθε μαμά να μπει στην κουζίνα με τα παιδιά της και να πλάσει αναμνήσεις. Τα έθιμα μας , οι γεύσεις της παράδοσης μας είναι τόσο όμορφο να μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά.  Αυτές τις άγιες μέρες από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου πηγαίναμε στην εκκλησία ακόμα κι όταν ήμασταν πολύ μικρά, και σεβόμαστε όλες τις παραδόσεις. 

Ένα από τα ωραία έθιμα που κρατώ στο δικό μου σπίτι είναι η παρασκευή των πασχαλινών γλυκών. Παρόλο που υπάρχει πληθώρα από παραδοσιακές λιχουδιές στους φούρνους εγώ προτιμώ να τα φτιάχνω στην κουζίνα μου μαζί με τα παιδιά .

 


Παρόλο που και Μανόλης μεγάλωσε , θέλει να φτιάχνει κι αυτός έστω και λίγα κουλουράκια για το καλό. Χθες το απόγευμα με βοήθησε να ανακατέψουμε τα υλικά της συνταγής, και βγήκε να παίξει  στη γειτονιά.  Μόλις ένιωσε στον αέρα τη μυρωδιά από την κουζίνα μας ήρθε τρέχοντας να βοηθήσει στο πλάσιμο των κουλουριών. Φτιάξαμε μαζί ένα ταψάκι και μετά βγήκε να συνεχίσει το παιχνίδι του.

Από τα διάφορα σχέδια που φτιάξαμε, το λαγουδάκι είναι το αγαπημένο του.



Πάμε να φτιάξουμε τα αγαπημένα πασχαλινά κουλουράκια του Μανόλη;


Υλικά:

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2  κούπες ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα γάλα
½ κούπα  χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι μαλακό
4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
3 βανίλιες ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα  ελάχιστη αμμωνία  στη μύτη του γλυκού του κουταλιού

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ,το γάλα,το χυμό αφού έχουμε διαλύσει μέσα τη σόδα και την αμμωνία το ξύσμα και τις βανίλιες. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει μια ζύμη εύπλαστη  και να μην κολλάει στα χέρια. Εμένα δεν μου πήρε όλο το πακέτο το αλεύρι ...την αφήνουμε να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά και πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε διάφορα σχήματα.Τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.



Αφιερώνουμε αυτή την ανάρτηση στην αγαπημένη μας νονά Κατερίνα που κάθε χρόνο μας φτιάχνει την ωραιότερη χειροποίητη λαμπάδα και το ομορφότερο στολίδι για το σπίτι μας. Φέτος μα έφτιαξε το υπέροχο πλεκτό  πασχαλινό στεφανάκι με τα κόκκινα αυγουλάκια.

Νονά για σένα .

Καλή Μεγάλη εβδομάδα σε όλους και μην ξεχνάμε τις παραδόσεις μας.



Δείτε στην εκπομπή του μπαμπά μας τους Αγίους Τόπους που Σταυρώθηκε και Αναστήθηκε ο Χριστός μας. Παρακολουθήστε
Εδώ👉
https://youtube.com/playlist?list=PLOkfJVc2NiePwn9BNtfZhFpIqA25NWSbr

Κι εδώ👉https://youtube.com/playlist?list=PLOkfJVc2NieP4WSQqwq6v78Q0tMAArknt


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα