Απρίλη μου Ξανθέ

Καλό μήνα αγαπημένοι  μου φίλοι. 
Ο Απρίλης ο ξανθός ήρθε και μαζί του έφερε την άνοιξη. Το Πάσχα είναι μια ανάσα και έφτιαξα την πρώτη μου λαμπάδα για φέτος,που είναι δωράκι για μια αγαπημένη φίλη. 

Διάλεξα ένα όμορφο ριζόχαρτο με μια χορεύτρια φλαμένκο που μου άρεσε πολύ γιατί αγαπώ τη μουσική της Ανδαλουσίας και γιατί το φόρεμα της έχει το χρώμα της παπαρούνας και είναι σα να ανεμίζει στον ανοιξιάτικο αέρα.  


Η πόλη μας, παρόλο που όπως κάθε τέτοια εποχή είναι λιγάκι σκονισμένη από το νοτιά ,άρχισε σιγά σιγά να ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της και να φιλοξενούν  τα βιβλιοπωλεία της αγαπημένους συγγραφείς. Η πρώτη παρουσίαση βιβλίου που παρευρέθηκα φέτος παρέα με τον Αντώνη ,διοργανώθηκε από το βιβλιοπωλείο "Αβραάμ" και το μυθιστόρημα που παρουσιάστηκε από το συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο ήταν το βιβλίο  "Ραγιάς". 


Τα αποσπάσματα που διάβασε ο συγγραφέας, σε συνδυασμό με τις πολλές πληροφορίες που μας έδωσε για τη ζωή  των Ελλήνων στα σκοτεινά χρόνια της Τουρκοκρατίας ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και δεν τις γνώριζα. 
Το βιβλίο δεν το ξεκίνησα ακόμα αλλά όταν το διαβάσω θα επανέλθω με εντυπώσεις. 


Σήμερα, θα σας μιλήσω για ένα παιδικό βιβλίο που το διαβάσαμε με το Μανόλη και μας άρεσε ιδιαίτερα. 


"Η πασχαλινή περιπέτεια του Λαζαράκου στις Κυκλάδες"

"Είναι Σάββατο του Λαζάρου και στη Μύκονο η κυρά Δέσποινα ετοιμάζει, σύμφωνα με το έθιμο
του νησιού, τα Λαζαράκια. Κατά λάθος, ένα Λαζαράκι της πέφτει σε μια κατσαρόλα που βράζει ντοματοχυμό και γίνεται κόκκινο. Αμέσως τα άλλα αρχίζουν να το κοροϊδεύουν. Εκείνο, στενοχωρημένο, το σκάει από την υπόλοιπη ομάδα και με τη βοήθεια μιας κανέλας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, γυρνάει τις Κυκλάδες προσπαθώντας να βρει κάτι για να αποδείξει στα αδέρφια του πως στην ουσία δε διαφέρουν μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, μαθαίνει για τα έθιμα που έχει κάθε νησί και σιγά σιγά συνειδητοποιεί τη σπουδαιότητα της Ανάστασης. Θα βρει άραγε αυτό που ψάχνει για να αποδείξει σε όλους ότι δεν είναι κακός, αλλά απλά… διαφορετικός;"


Το εξαιρετικό αυτό παιδικό βιβλίο της Ιωάννας Σκαρλάτου “Η πασχαλινή περιπέτεια του Λαζαράκου στις Κυκλάδες” μας άρεσε πολύ  το απολαύσαμε και σας το προτείνουμε με πολλή αγάπη.
Έχει  υπέροχη  εικονογράφησή  που μας ταξίδεψε  παρέα με τον Λαζαράκο στις Κυκλάδες και γνωρίσαμε για τις παραδόσεις και τις ομορφιές των νησιών μας. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν οδηγίες για να παίξουμε  θεατρικό παιχνίδι με το Λαζαράκο, τα παιδιά και τους φίλους τους. Επίσης, υπάρχει συνταγή της Τήνου για να φτιάξουμε Λαζαράκια παρέα με τα παιδιά. 


Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. 


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα