Τα πρώτα βιβλία του μήνα


Γειά σας φίλοι μου και Καλή Σαρακοστή. Έχω διαβάσει τόσα πολλά παιδικά βιβλία με μυστικούς πράκτορες στο Μανόλη που ήταν απίθανο να μην παρασυρθώ και να αρχίσω να διαβάζω κι εγώ 🙃  Τα "Άνθη του Χειμώνα" είναι η συνέχεια από τα "Μαύρα Ρόδα" και μου αρέσει πολύ . Οι πρώτες πασχαλινές
 κατασκευές ξεκίνησαν δίπλα στο τζάκι αλλά ότι κι αν κάνει ο Χειμώνας η άνοιξη είναι μια ανάσα. 


Λίγα λόγια για τις ιστορίες που μας διηγούνται τα βιβλία. 

"Μαύρα Ρόδα"



 Η Κλάρα Βάιν, μια νεαρή Αγγλίδα επίδοξη ηθοποιός κόρη ενός ισχυρού πολιτικού άντρα, εγκαταλείπει την πατρίδα της και το προδιαγεγραμμένο  μέλλον της σε έναν γάμο που δεν επιθυμεί και  καταφεύγει στην ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας της τη Γερμανία  ώστε να κυνηγήσει το όνειρο της για μια καριέρα στα περιβόητα κινηματογραφικά  στούντιο της Ufa στο Βερολίνο.

Η όμορφη εξωτερική της εμφάνιση, η  ικανότητα της να μιλάει άπταιστα δύο γλώσσες και το χάρισμα  της να διαθέτει μια γοητευτική  φωνή που "γράφει" ωραία στις πρώτες ταινίες του ομιλούντος  κινηματογράφου της δίνουν την ευκαιρία να ξεκινήσει να εργάζεται στα γερμανικά στούντιο που έχουν ήδη  αρχίσει να διώκονται οι Εβραίοι ηθοποιοί και καλλιτέχνες. Από τον πρώτο καιρό της διαμονής της στην πόλη , θα ανακαλύψει ένα καλά κρυμμένο  μυστικό της μητέρας της και τους λόγους που την κράτησαν μακριά από τη γιαγιά της. Η γνωριμία της με τη Μάγντα  την ισχυρή  σύζυγο του υπουργού προπαγάνδας του Γ' Ράιχ Γιόζεφ Γκέμπελς θα  είναι καθοριστική και θα τη βοηθήσει  να εισχωρήσει στους ανώτερους  κύκλους  των  υψηλόβαθμων αξιωματικών  που πλαισιώνουν το Χίτλερ.

Τη μεγαλύτερη αλλαγή όμως στη ζωή της θα τη φέρει ο αινιγματικός Λίο που εργάζεται στο  γραφείο ελέγχου διαβατηρίων  της Βρετανικής πρεσβείας, αλλά  οι λόγοι που τον κρατούν στο Βερολίνο είναι εντελώς διαφορετικοί. 

Η Κλάρα, μέσα από τη συνεργασία της με τη Μάγντα Γκέμπελς  δεν αργεί να συνειδητοποιήσει την παράνοια του ναζιστικού καθεστώτος  και αναλαμβάνει τη ριψοκίνδυνη αποστολή να γίνει κατάσκοπος, εφόσον μπορεί να δρα ανενόχλητη για λογαριασμό των Βρετανών και να τους διοχετεύει πληροφορίες, από εκείνες που διαρρέουν μέσα  από τις κουβέντες  των γυναικών των ισχυρών ανδρών της εποχής.

 Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως της Κλάρα θα είναι όταν ανακαλύψει πως στην καρδιά της Μάγντα εκτός από  την απόλυτη αφοσίωση στον Φύρερ κρύβει και κάτι τόσο ανατρεπτικό που αν μαθευτεί θα τινάξει στον αέρα ολόκληρη την οικογένεια του υπουργού προπαγάνδας. 

Τα "Μαύρα Ρόδα" της Jane Thynne  είναι ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα που με ταξίδεψε στη Γερμανία της δεκαετίας του 30  με ένα ξεχωριστό τρόπο. Ένα βιβλίο με κατασκόπους, παρακολουθήσεις και πολλά άγνωστα ιστορικά στοιχεία που συνθέτουν ένα μοναδικό νουάρ σκηνικό. 
⭐⭐⭐⭐ (4/5) 



"Άνθη του Χειμώνα"


Τέσσερα χρόνια μετά τον ερχομό της στο Βερολίνο  η Κλάρα Βάιν  συνεχίζει να  εργάζεται ως ηθοποιός στα στούντιο της Ufa και ταυτόχρονα να είναι κατάσκοπος για λογαριασμό των Βρετανών. 

Το τρίτο Ράιχ έχει ισχυροποιηθεί και στους δρόμους  κυκλοφορούν  στρατιωτικά καμιόνια ενώ σε κάθε κτίριο υπάρχουν σημαίες με τη σβάστικα. Το πορτραίτο του Χίτλερ βρίσκεται παντού σε μαγαζιά,σε δημόσια κτίρια και στις πλατείες πάνω σε αφίσες.

Ενώ η Γκεστάπο δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα του Βερολίνου με μίσος , αφανίζει δεκάδες ανθρώπινες ζωές που δεν "συμβαδίζουν" με τα πρότυπα της Αριας Φυλής ή το ναζιστικό ιδεώδες και ο τρόμος φωλιάζει στις ψυχές, αρχίζουν τα γυρίσματα της νέας ταινίας της Κλάρα  όπου πρωταγωνιστεί μαζί με τον καλύτερο πιλότο του τρίτου Ράιχ. 

 Μέχρι τη μέρα που η ζωή της υψηλής  ναζιστικής κοινωνίας αναστατώνεται  από τη δολοφονία της Άννας  στον κήπο της σχολής για υποψήφιες νύφες εκεί όπου  εκπαιδεύονται  οι μέλλουσες σύζυγοι των αξιωματικών του Χίτλερ και ο σύνδεσμος της Κλάρα την ενημερώνει πως στην Γκεστάπο άρχισαν να συζητούν και το δικό της όνομα. 

Την ίδια εποχή ο Εδουάρδος ο Β΄ παραιτείται από το θρόνο του για να παντρευτεί την αγαπημένη του μια διαζευγμένη Αμερικανίδα γεγονός που έχει διχάσει την Βρετανία στα δύο. 

 Το βιβλίο της Jane Thynne 
"Άνθη του Χειμώνα" η συνέχεια του μυθιστορήματος "Μαύρα Ρόδα" είναι ακόμα πιο συναρπαστικό. 
⭐⭐⭐⭐ (4/5) 







Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα