Κάποτε στη Βηρυτό



Η Ερασμία είναι η μοναχοκόρη του Ξενοφώντος και της Μαρίκας Τσαούσογλου που μεγαλώνει σ' ένα πλούσιο σπίτι αλλά σε δύσκολο περιβάλλον χωρίς πολλά δικαιώματα.
Οι γονείς της έχουν αποξενωθεί, με τον πατέρα της να έχει την πρώτη και την τελευταία λέξη στην οικογένεια  ενώ η μητέρα της βουλιάζει στη σιωπή. 


Σε ένα δρομάκι στο πολύχρωμο σουκ της Βυρητού  θα γνωρίσει τον Νικήτα ,γόνο μιας εύπορης οικογένειες και θα τον ερωτευτεί παράφορα ,χωρίς να γνωρίζει  τι κρύβει στο βάθος της ψυχής του.
Η συνάντηση τους δεν θα είναι τυχαία όπως νομίζει η κοπέλα στην αρχή αλλά προγραμματισμένη από το νεαρό προκειμένου να εκδικηθεί την οικογένεια της. 

Όμως αργά ή γρήγορα η  ζωή θα φέρει 
ανατροπές ,ο Νικήτας θα πέσει στην  παγίδα που ο  ίδιος έστησε και οι συνέπειες θα είναι  δυσάρεστες  στη μετέπειτα ζωή του και όλων  των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω του. 


Το μυθιστόρημα της Ελένης Κεραμάρη είναι μια τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία γεμάτη από ανατροπές,αγάπη, θυμό, πλημμυρισμένη  από τα αρώματα της πολυπολιτισμικής Βηρυτού και τις γεύσεις της Ανατολής. 

Οι ήρωες του κινούνται σε διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς  οι  δρόμοι τους διασταυρώνονται,  οι λάθος επιλογές ,τα πάθη κι ο εγωισμός κατευθύνουν τις ζωές τους μέχρι που η μετάνοια κι η συγχώρεση θα τους λυτρώσει. 

Καλησπέρα! Ένα  όμορφο ταξίδι  στη Βηρυτό μόλις τελείωσε, μαζί με τη νέα μου δημιουργία: Ένα ξύλινο κουτί mix media με vintage διακόσμηση . Σα να το αγόρασα λέει από ένα πολύχρωμο σουκ της Ανατολής. 

⭐⭐ ⭐ (3/5 ) 



 
 
 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής